Mézédes ember-állat találkozások, amiktől elfelejted, hogy a medvék ragadozó vadállatok

Ahogy a szigorúan tudományos tényeken alapuló mondás is tartja: „a medve nem játékszer". És ez bizony nagyon igaz, hiszen egy megállíthatatlan izomkötegről van szó, borotvaéles karmokkal. Viszont néha ők is elengedik magukat, és valódi plüssmackókká válnak.

Ilyenkor könnyű megérteni, miért olyan népszerűek a plüssmackók. Hiszen a medve, főleg ha pici és nem támad, az egyik legaranyosabb állat a földön, a nagy bundájával és esetlennek tűnő mozgásával. Mindezek ellenére, ha olyan helyen jársz, ahol van medve (akár a Börzsönyben is összefuthasz eggyel!), soha ne keresd a társaságukat, mert a vadon élő állatok rendkívül veszélyesek!

Családi fürdőzés

Ez a fekete medvecsalád élete egyik legjobb buliját csapta, amikor belevetették magukat ebbe a kertimedencébe. Teljes mértékben megélték a pillanatot, az ott élő emberek örömére, bánatára és ijedtségére.

Szegény mackó

Csak gondolj bele, fiatal mackó vagy, kiszimatolsz egy ínycsiklandozó illatú szemeteszacskót. Odamész megnézni, mi van benne és találkozol az északi erdők legfélelmetesebb élőlényével: egy finnel. Nem egyszerű az élet a vadonban.

Leugrott a boltba

Veled is előfordul, hogy unod az ételt, ami otthon van – miért lenne ez másképp a medvékkel? Nekik is ugyanannyi joguk van beugrani a boltba egy kis édességért, mint neked. Az más kérdés, hogy fizetni nem szoktak.

Bocs, ez a hely foglalt?

Jó érzés elveszni a természet szépségében, és csak gyönyörködni benne. Ezt tette ez a medve is, aki kicsit leült lazítani a horgász kolléga mellé.

Éjjeli nasizgatások

Úgy tűnik, az étkezési szokásaink nemcsak abban hasonlítanak a medvékére, hogy kikerekedünk télre, hanem abban is, hogy mindkét faj imád a nyitott hűtőajtó előtt álldogálni az éjszaka közepén.