Macskapózok mesterfokon: a világ legcukibb cicája ott bukkan fel, ahol senki sem gondolná

Jól tudjuk, hogy a macskák kiválóan tudnak pózolni, ha egy cuki fotóról van szó. Elegánsan, vagy éppen szétterült lustaságuk közepette örökíthetjük meg ezeket a pillanatokat. Egy oroszországi macska azonban teljesen új szintre emeli a pózolást: minden idők legnagyobb művészeinek híres festményeibe "mászik be".

Gyönyörű, vörös bundájával és nagy pocakjával beférkőzik a festményekbe és vele együtt az emberek szívébe. A cicának – aki a Zarathustra névre hallgat – azért akad segítője, hiszen a mesteri Photoshop munka hátterében gazdája, Svetlana Petrova áll, aki számtalan ikonikus műbe csempészi be cicáját.

Munkáját a Fat Cat Art névre keresztelte, honlapján megismerkedhetünk alkotásaival, de rendeztek már kiállítást is az Egyesült Királyságban a vörös cica „modellkarrierjéről", ami egyre inkább ível felfelé.

Svetlana és cicája célja egyrészt a szórakoztatás, másrészt a figyelemfelhívás, hogy a régi mesterművek ne merüljenek a feledés homályába – mindkettő kiválóan megy nekik. Kitűnő humorforrás mindenkinek, aki szereti a macskákat, és érdekes élmény azoknak, akik kedvelik a művészetet egy kis kortárs csavarral.

A híres, vörös cicás képekért kattints a galériára! 

Gyönyörű, vörös bundájával és nagy pocakjával beférkőzik a festményekbe és vele együtt az emberek szívébe.Fotó / Fat Cat Art