A finnyás emberek pokla! Ismerd meg a világ legundorítóbb ételeinek múzeumát

Végre újra kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba. Újra látogathatjuk a mozikat, színházakat és a múzeumokat is. Rengeteg jobbnál-jobb kiállítás várja itthon és külföldön is az érdeklődőket. Akadnak azonban olyan tárlatok, amelyek nem csak festményeket és szobrokat tartogatnak a látogatóknak.

A Svédországban található Disgusting Food Museum egy igen különleges és rendhagyó kiállítást hozott létre. A Malmöben található múzeumban a világ 80 legundorítóbb ételét tekinthetik meg az érdeklődők. Nem csupán megnézni van lehetősége a látogatóknak, a kiállítás végén meg is kóstolhatják a borzalmasabbnál-borzalmasabb ételeket a vendégek.

A Svédországban található Disgusting Food Museum egy igen különleges és rendhagyó kiállítást hozott létreFotó / Facebook

Nem minden az, aminek látszik

Az Undorító Ételek Múzeumának célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy felfedezzék a különböző kultúrák étkezési szokásait, és megvitassák elképzeléseiket arról, hogy mi ehető és mi nem. Ezzel próbálják elérni, hogy a jövő környezeti szempontból fenntartható ételeihez más szemmel álljanak az emberek.

Az undor egyike a hat alapvető emberi érzelemnek. Evolúciós funkciója, hogy segítsen elkerülni a betegségeket és a nem biztonságos ételeket. Attól, hogy egy ételt undorítónak tartunk, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy valóban az. Ami számunkra gusztustalan, az másnak lehet, hogy finom.

Az Undorító Ételek Múzeumának célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy felfedezzék a különböző kultúrák étkezési szokásaitFotó / Facebook

Mások vagyunk, mégis egyformák

Az étkezési szokások kultúránként eltérőek. A múzeum a kulturális különbségeket is szeretné csökkenteni, hiszen elmondásuk szerint az ételek szeretete összehozza az embereket. A múzeum lebontja a kultúrák közötti akadályokat, megmutatva, hogy mindannyian olyan ételeket fogyasztunk, amelyek másoknak undorítónak tűnhetnek.

A múzeum a kulturális különbségeket is szeretné csökkenteniFotó / Facebook

A kiállítás gyengéden ösztönzi a látogatókat arra, hogy gondolkodjanak el étrendjükön és fehérjebevitelükön. Egyszerű tények bemutatásával terelik a látogatókat a fenntartható ételek elfogadása felé. A kóstoló tartalmaz rovarokat is, mint a jövő legígéretesebb fehérjeforrásait.

A kiállítás gyengéden ösztönzi a látogatókat arra, hogy gondolkodjanak el étrendjükön és fehérjebevitelükönFotó / Facebook

A kaja nem minden

Az undorító ételek mellet nemrég új, ideiglenes kiállítás nyílt meg a múzeumban, amelyben a világ legundorítóbb alkoholjait tekinthetik meg a látogatók. A kiállítás tartalmazza a szovjetkori helyettesítő alkoholt, a kitömött mókusban eladott 55%-os sört, valamint az izlandi juhtrágyás füstölt bálnahere-sört is.

Az undorító ételek mellet nemrég új, ideiglenes kiállítás nyílt meg a múzeumban, amelyben a világ legundorítóbb alkoholjait tekinthetik meg a látogatókFotó / Facebook

Ha meg szeretnéd szagolni a világ legbüdösebb sajtját vagy megkóstolni a fémtisztító vegyszerekkel készült édességeket, mindenképpen látogass el egyszer a Disgusting Food Museumba.