Öt szuper kirándulóhely Budapest környékén

Méghogy egy kiránduláshoz sok pénz, rengeteg idő vagy autó kell... Persze nem rossz, ha ez mind megvan, ám most mutatunk öt Budapesthez közeli helyet, ahova vonattal, busszal vagy akár HÉV-vel is könnyedén eljuthatsz, és biztosan nem bánod meg, hogy kitetted a lábad a városi „dzsungelből".

1. Bokodi-tó

Kis túlzással nem is láttunk addig semmit az országból, amíg nem jártunk az Oroszlány közelében található Bokodi-tónál, hiszen tipikusan szelfire kívánkozik a látvány, a „lebegő falu". Nem árt azonba tudni, hogy ezek az egyedi, cölöpökre épült kis házikók a horgászokhoz tartoznak, szóval semmiképpen se zavarjuk a kapást, amikor arra járunk.

Forrás: Pinterest

2. Dobogókő

Ízlés szerint rövidebb és hosszabb útvonalon is sétálhatunk Dobogókőnél, ráadásul ha szeretnénk, a Rám-szakadékot is elérjük innen, és akkor még meg sem említettük, mennyire pazar panoráma nyílik a Dunakanyarra a 700 méteres tengerszint feletti magasságról. A barátok mellett a családi blökit is magunkkal vihetjük, mert kutyabarát és –kompatibilis a környék.

Forrás: Pinterest

3. Prédikálószék

S ha már errefelé járunk: a Prédikálószékről szintén eszméletlen a kilátás, viszont szó se róla, főleg a nyári melegben meg lehet izzadni, míg feljutunk a 639 m-es csúcsra. A 14-16 km-es útra érdemes rászánni egy napot, és ne hagyjuk ki a Vadálló-köveket sem. Néhány éve a Prédikálószéken kilátó is épült, szóval még pompásabb a panoráma.

Forrás: Pinterest

4. Vácrátót

Nem a távolabbi, hanem az egészen közeli részletekre, például az ott élő nagyjából 13 ezer növényfajra kell figyelned, ha a vácrátóti arborétum felé veszed az irányt, ugyanis a Gödtől nem messze fekvő településen találjuk az ország legnagyobb botanikus kertjét. Barátokkal is remek csatangolni benne néhány órát, míg a párunkkal igazi telitalálat, bájos tavacskák mellett romantikus ösvényeken visz az út.

Forrás: Pinterest

5. Gödöllő

Középiskolai osztálykirándulásként is ideális helyszín Gödöllő, de ne egy unalmas tanulmányi utat képzelj el. Inkább hagyd, hogy megfogjon a hely szelleme a festői Grassalkovich-kastélyban, ahol ezzel a lendülettel évszázadokat repülhetsz vissza, ám akkor is leesik az állad, amikor a szépen gondozott kastélyparkot fedezed fel.

Forrás: Pinterest