Idegesítő embertípusok, akik miatt benned is felmegy a pumpa

Biztosan te is találkoztál már olyan emberrel, aki annyira idegesített, hogy úgy érezted, lehetetlen mellette létezni. Egy bosszantó szokás, irritáló viselkedés, vagy csak szimplán más világnézet miatt, de egyszerűen tudtad, menekülnöd kell a környezetéből.

A karantén a kevésbé szociális emberek számára felüdülés lehetett, hisz otthon, a négy fal között sokkal könnyebb elviselni az idegesítő embereket.

Most, hogy lassan visszatér az életünk a rendes kerékvágásba, rájövünk, kik azok, akik nélkül baromi jól megvoltunk az elmúlt időszakban.

A mobilfüggő

Az egyik legidegesítőbb emberi szokás, amikor valakivel személyesen beszélgetsz, de ő folyamatosan nyomkodja a mobilját és szemmel láthatóan teljesen máshol jár fejben. Miért nem lehet odafigyelni arra, aki hozzád beszél? Miért nem tudsz csak egy kicsit kiszakadni a virtuális térből? Nettó tiszteletlenség, amivel könnyen meg lehet sérteni másokat.

Fotó / 123rf

Aki nem tudja némítani a mikrofonját

Lehet a karantén kezdetekor még elfogadható volt, ha valaki nem tudott kellően nyugodt környezetben bejelentkezni egy egyetemi előadásra vagy szemináriumra, de ma már jogos elvárás, hogy aki részt vesz egy ilyen találkozón, legyen tisztában az online órák etikettjével!

A személyes teredbe belemászó

Szintén előkelő helyen szerepel az idegesítő szokások listáján, amikor valaki nem tartja tiszteletben mások személyes terét. Hiába kong az ürességtől a villamos, ő biztosan közvetlenül melletted áll meg. A szupermarketben nem bírja megvárni, míg sorra kerül, szorosan mögötted kell felpakolnia a szalagra, és akkor még nem is beszéltünk azokról, akik kérés nélkül nyomják a puszit boldog-boldogtalan arcára. Egy világjárvány idején még fontosabb lenne figyelni ezekre.

Fotó / 123rf

Mr. Tökéletes

Amikor valaki állandóan arról beszél, hogy tökéletes az élete, rengeteg pénzt keres, egészségesen él, kiemelkedő a munkájában... stb. Egyrészt ez magánügy és nem vet jó fényt az emberre, ha nagyképű, másrészt sokaknak épp most hullott darabokra az élete a koronavírus miatt, nem szerencsés egy ilyen időszakban mások orra alá dörgölni, mennyire szuperül vagy.

Fotó / 123rf

Aki állandóan késik

Biztosan kerültél már olyan helyzetbe, hogy fél órát kellett várnod valakire, aki miután megérkezett, olyan kifogással rukkolt elő, amiről ordított, hogy kamu, csak próbálta menteni a menthetőt. Ha nem találkoztál még ilyen emberrel, akkor valószínűleg te magad vagy az! Ebben az esetben pedig ismerős lesz az a 10 dolog, amit csak a notórius késők érthetnek. Irány a listáért a SHE-re!