Kék jelzőlámpa és név nélküli utcák: ezek az országok profik a külföldiek összezavarásában

Azzal talán mindenki tisztában van, hogy ha ellátogat egy másik országba, akkor ott a megszokottól eltérő szokások és kulturális különlegességek fogadják majd. Ezeken kívül is akadhatnak még azonban olyan sajátosságok, amik miatt a turistáknak igencsak kikerekedik a szeme.

Egyes országokban a kulturális sajátosságok mellett egyéb különlegességek is fogadják az odalátogatókat, melyek közül néhányat most össze is gyűjtöttünk.

Kék jelzőlámpa

JapánForrás / AFP

A japán nyelvben egészen a közelmúltig nem létezett külön szó a zöld színre, ezért az ázsiai szigetországban a jelzőlámpák élénk zöld fénye helyett a lehető legkékebb árnyalatú zöldet használják, amit csak lehetséges.

Franciaország és a tej

FranciaországForrás / AFP

Ebben az országban a boltban kapható tejek nagy része UHT (azaz ultra magas hőfokon hőkezelt), így sokkal tartósabbak, és nem szükséges hűtőben tárolni ezeket a tejtermékeket.

Keskeny lépcsők

HollandiaForrás / AFP

A Hollandiába látogató turisták számára minden bizonnyal életveszélyesnek tűnhetnek a házakban található meredek lépcsők és borzasztó keskeny lépcsőfokok. Ennek a történelmi háttere pedig nem más, minthogy a hollandok inkább "felfelé" próbáltak meg építkezni. Széles házak helyett magasakat terveztek, hogy takarékoskodjanak a hellyel.

Név nélküli utcák

Costa RicaForrás / Pinterest

Costa Rica az az ország, ahol valóra válik a turisták legnagyobb rémálma, itt ugyanis sem utcanevek, sem házszámok nincsenek. Természetesen van néhány kivétel, ezek azonban sehol nincsenek kitáblázva, az esetek nagy részében pedig csak a különféle nevezetességek alapján tájékozódnak az emberek. Élmény lehet itt útbaigazítást kérni...

Német autópályák

NémetországForrás / Getty Images

A németországi autópályák egyes szakaszain a sebességkorlátozás fogalma mondhatni ismeretlen. Bár ajánlott sebességet megneveznek, mindenkinek a saját belátására van bízva, hogy a látási- és útviszonyoknak, illetve képességeinek megfelelően válassza meg a sebességet, amivel közlekedik.

Ha további érdekességeket is olvasnál még a nagyvilágból, itt és itt megteheted.