A legkegyetlenebb és legmorbidabb szokások az állatvilágból, amiktől kiráz a hideg - II. rész

A négy fal közt élve, sokkörös tisztításon átesett ivóvizet fogyasztva könnyű elfelejteni, milyen veszedelmes és kegyetlen tud lenni a természet, azon élőlények számára, akik benne élnek. Ugyanis a túlélésért folytatott harc odakint nagyon is valós.

Hiszen nemcsak közvilágítás, hanem szabályok sincsenek a vadonban, így egyes állatfajok hihetetlenül groteszk és emberi szemmel kegyetlen megoldásokhoz folyamodnak a túlélés érdekében. Ilyenekről még olvashatsz sorozatunk előző részében, de ha csak vizuális borzongásra vágysz, akkor nézd meg a legrondább állatokról szóló válogatásunk!

A zombi csigák támadása

Horrorfilmbe illő módon oldja meg a szaporodást a Leucochloridium paradoxum nevű féreg, ami csigákon élősködik. A puhatestűek szervezetébe madárürülékből kerül be, majd rátelepszik a látószervükre, amiben elkezd nőni, pulzálni, illetve átvenni az irányítást az állat felett és kivezetni nyílt terepre. Mindezt azért teszi, hogy a madarak hernyónak higgyék a csigák szemét és megegyék, így tovább terjesztve a parazitákat ürülékükben. Nyami.

Gombafej

Újabb parazitával, ezúttal egy teljes gombanemzetséggel van dolgunk, a Cordycepsekkel. Mindegyik fajtájuk élősködő, leggyakrabban rovarokra, hernyókra, de akár más gombákra is rátelepedhetnek, és belegondolni is rossz, milyen érzés lehet, ahogy átveszik a gazdatest fölött az uralmat.

Mindegyik fajtájuk élősködő, leggyakrabban rovarokra, hernyókra, de akár más gombákra is rátelepedhetnek.Fotó / Wikipedia

Ugyanis bizonyos fajtáik még befolyásolni is képesek az áldozatukat, hogy ideális legyen szaporodásukhoz a hőmérséklet és a helyszín. Szerencsére az előző féreghez hasonlóan az emberre nem veszélyesek.

Nem cica, de elviszi a nyelved

Eléggé groteszk látvány, amikor a hal szájából egy ilyen kis élőlény kukucskál ki.Fotó / Wikipedia

A Cymothoa exigua képessége rémálomba illő: ez a rákféle megeszi a halak nyelvét és átveszi az eredeti szerv helyét. Ilyen szempontból elég rendes jószág, ugyanis ez az egyetlen ismert parazita, ami átveszi egy szerv funkcióját, más kérdés, hogy ennek a halak örülnek-e.