Hátborzongató helyek, ahová semmi pénzért nem tennénk be a lábunkat

A világ tele van különleges és lélegzetelállító helyekkel, amik közül néhány valószínűleg a te bakancslistádon is szerepel. A hátborzongató helyekről viszont már sokkal kevesebb szó esik, hiszen ezek nem túl vonzóak a turisták számára, érdekes történetük miatt viszont érdemes megismerni őket.

A tiltott területek bemutatása után most egy olyan összeállítással készültünk, melyben négy hátborzongató helyre kalauzolunk el téged. Öveket becsatolni, rázós utazásban lesz részed!

Szent György-templom, Csehország

Csehországban Manětín városának külterületén található a Szent György-templom, ami egy egész csapat szellemnek ad otthont. Természetesen nem valós kísértetekről van szó, hanem gipszből kiöntött alakokról, amiket egy szobrász tanuló, Jakub Hadrava készített és helyezett el az elhagyatott templomban. Nem szívesen tévednénk erre a helyre sötétedés után.

Csehországban Manětín városának külterületén található a Szent György-templom, ami egy egész csapat szellemnek ad otthontFotó / AFP

Winchester-ház, San José, Kalifornia

Az épület története szerint egy Sarah Winchester nevű nő férje és lánya halála után ellátogatott egy médiumhoz, aki azt tanácsolta neki, hogy kezdjen el építeni egy házat, de sose fejezze be. Ezáltal a nő elkerülhette, hogy az őt üldöző gonosz szellemek rátaláljanak.

A Winchester ház építése 1884-ben kezdődött és megszakítás nélkül egészen 1922-ig, Sarah Winchester haláláig tartott. Az eredetileg 66 hektáron elterülő épületben többek között 161 szoba, 47 kandalló és kilométeres folyosók találhatók.

A Winchester ház építése 1884-ben kezdődött és megszakítás nélkül egészen 1922-ig tartottFotó / AFP

Shipton Anyó forrása, Egyesült Királyság

Létezik egy forrás, amelyen a legenda szerint egy boszorkány átka ül. A rontás miatt bármi, ami a forrás vizébe kerül, kővé válik. Ha szívesen olvasnál még ennek a különös jelenségnek a történetéről, az ORIGO cikkében megteheted.

Létezik egy forrás, amelyen a legenda szerint egy boszorkány átka ülFotó / Pinerest