5 szuper aquapark a nyárra!

Nyakunkon a nyár és a jó idő. Hova máshova lehet menekülni a tikkasztó hőség elől, mint az aquaparkokba?

Irány mártózni egyet!

Persze a légkondi se semmi, mégis a tikkasztó hőség elől nincs jobb menekvés egy hűs medencénél. Mit ad Isten, hazánk bővelkedik a fürdőzési lehetőségekben! Természetes tavak, termál- és élményfürdők sokasága várja a látogatókat. Igaz, nem feltétlenül egy olcsó mulattságról van szó, de lássuk be, az elmúlt időszak után mindenkinek kijár egy kis pihenés. Egyelőre még a járványügyi szabályok betartásával lehet látogatni a létesítményeket, tehát kizárólag védettségi igazolvánnyal - amihez kell személyazonosító okmány is -, vagy a 18 évet be nem töltött fiatalok esetében védett személy felügyelete mellett léphetünk be a fürdők területére. Maszkra a medencéknél nem lesz szükség, a wellness részlegben ellenben kérhetik.

Aquaworld Budapest

Forrás: YouTube

Eshet a hó, süthet a nap, Budapest legnagyobb élményfürdőjének kapui mindig nyitva állnak. Az Aquaworld a testi és szellemi felfrissülést hirdeti kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az összesen 4000 négyzetméteres területen 15 medence, 11 darab - összesen közel 1 km hosszú - csúszda, jakuzzik, hullám medence, gyerekbirodalom, és egy 11 egységre bontott szaunavilág várja, hogy feledtessen velünk minden gondot. A fürdő rengeteg programot kínál, így az aktívabb szórakozást keresők sem fognak csalódni. A fővárosiak számára kihagyhatatlan lehetőség, de még a vidékieknek is megéri tenni vele egy próbát, ha a közelben járnak!

Hungarospa Hajdúszoboszló

Forrás: MediaWorks

Az 1927 óta üzemelő fürdő mára Európa legnagyobb komplexumává nőtte ki magát. A hangzatos cím hallatán hatalmas elvárásokat társít hozzá az ember, amiknek maradéktalanul eleget is tesz! Nincs olyan korosztály, ami ne tudná magát elfoglalni. A vendégek egy rendkívül színes szolgáltatáscsomagból válogathatnak: gyógyfürdő, aqua-palace fedett élményfürdő, strand, aquapark, prémium zóna, Árpád uszoda. A „tengerpartot" és az elefántokat látva mintha egy távoli, egzotikus világba csöppennénk. A több napra érkezők három szálláson rendezkedhetnek be: Hungarospa Thermal Hotel, Thermal Camping, Hajdú Camping. Ha tanácstalanok lennénk, a Thermal Tourist utazási iroda szolgálatra készen várja, hogy segíthessen.

Napfényfürdő Aquapolis Szeged

Forrás: MediaWorks

A „napfény városa" nem árul zsákbamacskát, csupán kényeztetést, kalandot és kikapcsolódást. Ha megnyugvást keresünk elgyötört testünknek, jobb helyet nem is találhatunk! Masszázsok, testkezelések és szaunák töltenek fel bennünket újult erővel. Sőt, a 16 éven felüliek egy különleges, exkluzív spa relaxációs zónába is beléphetnek. Igazi kuriózuma, hogy Magyarország leghosszabb vizicsúszdájával büszkélkedhet! A 272 méteres monstrum olyan magasan van, hogy külön lift visz fel hozzá.

Demjéni Termál Völgy

Forrás: Facebook

Nemcsak egy fürdő, hanem egy teljes völgy! Na jó, túlzásokba azért ne essünk, de higgyétek el, megéri elnézni ide! Barlangfürdő, gyógyfürdő és hotel egyben. A fürdő látványvilága valami egészen elképesztő, a hatalmas, 1500 négyzetméteres barlangrendszer az Avatar filmekbe repít minket. Ha nem lenne hozzá térkép, nagy valószínűséggel elvesznénk. Csúszdatorony, tündérbarlang, sóbarlang és még számtalan zegzugos szárny tárul a felfedezők elé. Kültéren sem fukarkodnak, még több csúszda és termál sorakozik, ameddig csak a szem ellát.

AquaCity Zalaegerszeg

Forrás: AquaCity

A zalaegerszegi vizi paradicsomot főleg azoknak ajánljuk, akik nem elégszenek meg azzal, hogy a vízben áztatják magukat. Az élménypark az óriás csúszdákra, sodró folyóra, mászó falra és ugrómedencére helyezi a hangsúlyt. A vízi móka után a szárazföldi strandröplabda-, strandfoci pályán és egy fitness parkban mozgathatjuk át magunkat. Sok „legnagyobb" jelzővel dobálóztunk ebben a rövidke cikkben, de engedjétek meg, hogy a végére még egyet kiemeljünk. Nem kell tovább epekedni a tenger lágy ringatózása után, itt van helyette hazánk legnagyobb hullámmedencéje.

Mentsétek el a fenti helyeket, hisz eljöttt az idő, hogy csobbanjunk egy nagyot a családdal, barátokkal! Mindenhol elfogadják a SZÉP-kártyát, ráadásul idén az alzsebekkel sem kell okoskodni.