Tiszavirág életű barátságok, szerelmek – Mit hoz a nyár egy kamasz életébe?

A nyár sok változást hoz minden kamasz életébe. Kicsit fellélegzik mindenki, amint a suli bezárja kapuit, a bizonyítvány a kézben és jöhetnek a táborok, az utazások! Sokan nem várják a nyarat, mert távol kerülnek a barátoktól, esetleg a szerelmüktől. Mások igyekeznek új kapcsolatokat építeni. Mire számíthatsz a gyorsan elröppenő nyár alatt? Megmondjuk!

Általában két komoly problémával küzdenek a fiatalok a nyár beálltával. Az egyik a kialakított kapcsolataik elvesztésétől való félelem, a másik az új kötelékek kialakítása. Egyik sem nehezebb, mint a másik, de lelkileg mindkét lehetőség lehet ugyanolyan felemelő, mint amennyire elszomorító. A kérdések csak úgy kavarognak a kamaszok fejében. Vajon találok új barátokat a nyári táborban? Vajon, ha a nyár felét a nagyszüleimnél töltöm vidéken, a barátaim még a barátaim maradnak? Sokat változok majd a nyáron? Amennyiben új szerelmet találok a nyaralás alatt, vajon kitart-e a nyaralást követően is?

Ezekre a kérdésekre teljesen bizonyos választ nem adhatunk. Abban azonban tudunk segíteni, hogy bemutatjuk a lehetőségeket, hogy minden eshetőségre fel tudj készülni és ne érjen semmi váratlanul!

Régi barátok, új barátok

Az iskolában kialakított jó és bensőséges kapcsolatok fenntartása napjainkban már sokkal könnyebb, mint öt, vagy akár tíz évvel ezelőtt. Az internet mindenhol elérhető, a barátaid pedig valószínűleg még akkor is ránéznek a telefonjaikra, ha a világ másik felén töltik a nyarat. Ezért egy cseppet sem kell azon aggódnod, hogy a ritkuló találkozások miatt a kötelékek lazábbá válnak majd! Lehet, hogy nem fogtok minden nap beszélgetni, csak minden másnap ér rá majd válaszolni neked a cimborád, de egyben biztos lehet: abban, hogy reagál majd! Nyugodtan élvezd tehát a nyarat a nagyinál, vagy éppen sütkérezz a Balaton, vagy valamelyik tenger partján, küldj róla képeket a barátoknak, ismerősöknek, oszd meg a közösségi médiában és minden rendben lesz!

Forrás: Shutterstock

Használd fel arra a nyár adta lehetőségeket, hogy új embereket ismerj meg! Miért? Mert minden friss emberi kapcsolat újdonságot hoz az életedbe. Mások megismerésével betekintést nyerhetsz egyes, számodra talán ismeretlen élethelyzetbe, rálátsz majd egy másik ember világképére. Lehet, hogy olyan lehetőséggel találod magad szembe, ami enélkül az új ismeretség nélkül nem került volna az utadba! Az önbizalmad is növelheted és akár teljesen más emberként kerülhetsz vissza szeptemberben az iskolapadba! Így, hát barátkozásra fel!

Régi szerelmek, új szerelmek

Amennyiben már olyan korba léptél, hogy megismerkedtél valakivel, akár első szerelmedet éled, természetes, hogy tartasz attól, hogy elveszítheted őt a távolság miatt. Azonban gondolj arra, hogy nincsenek hatalmas távolságok sem városon, sem pedig az ország határain belül! Az internet itt is a barátod, de egy szerelem esetén a fizikai találkozás is kiemelkedő szerepet tölt be. Vélhetően nem fogsz egész nyáron utazni, lesznek üresjáratok, amikor otthon töltöd az időd. Párod esetén pedig hasonló helyzet állhat elő. Ezért beszéljetek gyakran és találkozzatok amikor csak szüleitek, vagy időtök engedi! Ami pedig feldobhatja a kapcsolatotokat, az a telefonos beszélgetés. Ne becsüld le ezt a mára már oldschool megoldást! A hiány enyhíthető, ha nem csak írásban, de szóban is kommunikáltok.

Amennyiben még nem rendelkezel párkapcsolattal, de esetleg már olyan korba léptél, hogy szívesen megismerkednél valakivel, a nyár mindig rengeteg lehetőséget hordoz! Akár táborba mész, akár szállodába töltöd a nyár egy részét mindig járj nyitott szemmel. Van, amikor a medencében véletlenül a lábadra lép valaki és ő lesz majd a következő szerelmed! Sose lehet tudni, de egy biztos, a nyári hónapokban mindenki sokkal nyitottabb az új kapcsolatok kialakítására. A nyár végeztével ezek az újonnan alakult kapcsolatok sok esetben nem maradnak tartósak, a nagy távolság, vagy az egyéb iskolai elfoglaltságok miatt. Azonban ez ne tartson vissza! Minden élmény, tartson az öt percig, öt hónapig vagy akár öt évig rendkívüli élményeket tartogat számodra, amivel több leszel! Ne félj, állj bele bátran a lehetőségekbe!

Forrás: Shutterstock

Akár szerelemről, akár barátságról legyen szó, szükséged lesz egy nagy adag önbizalomra az új kapcsolatok kialakításához! Hogyan túrbózd fel magad? Mutatjuk!