Tuti randihelyek vidéken a nyárra

Összegyűjtöttük azt a 4+1 tuti randihelyet vidéken, amit mindenképp meg kell látogatnotok a nyáron, ha felejthetetlen élményeket akartok.

1. Lillafüred

Forrás: Mediaworks

Ha neked is a vízesés és a Palotaszálló jut elsőre eszedbe, akkor ki kell, hogy ábrándítsunk, mert sokkal menőbb időtöltést is választhattok Lillafüreden. Nincs is romantikusabb, mint egy piknik csónakázás közben a Hámori-tó közepén. Ha egy kis kalandra vágytok, akkor menjetek egy kört a Libegővel, de választhattok egy túraútvonalat is. A Szent István-barlang különleges cseppköveivel kihagyhatatlan élményt nyújt számotokra. Ha ezen kívül még más program is fér a napba, akkor nézzétek meg az Anna-barlangot, a függőkertet, és ott az Erdei Vasút is. Egy biztos egész napos kalandot biztosít Lillafüred.

2. Eger

Forrás: Mediaworks

A turisztikailag sokszínű és történelmi jelentőségű város biztosan megér egy hétvégi kiruccanást. Ha a kulturális turizmus igazi rajongói vagytok, akkor ez a tökéletes választás számotokra, az Egri várral, Érseki Palotával és Bazilikával együtt. A fürdőruhát se hagyjátok otthon, mert a Törökfürdő is tökéletes választás egy melegebb nyári napon. A Varázstorony és Beatles Múzeum pedig igazán egyedi élményben részíthet titeket. A régió jellegzetes gasztro és borkülönlegességeiről pedig még szó sem esett.

3. Nyíregyházi Állatpark

Forrás: Mediaworks

Védettségi igazolvánnyal újra látogatható a Nyíregyházi Állatpark, ami az idei program listáról sem maradhat le. A 300000 négyzetméteren fekvő alapterületen 5000 állatot nézhettek meg, akik 500 különböző fajhoz tartoznak. Kényelmes ruhában érkezzetek felkészülve itt is a több kilométeres sétára. Ausztráliától kezdve, Észak-Amerikán át, a magyar parasztudvarig bebarangolhatjátok a Föld számtalan pontját, csupán egyetlen séta alatt. A trópusi és madárházak mellett töretlenül egyik leglátogatottabb elem az úgynevezett Zöld piramis és Ócenárium, amit garantáltan ti is imádni fogtok.

4. Szalajka-völgy

Forrás: Mediaworks

 

A természet szerelmeseinek remek nyári pihenős program Szilvásvárad. A kicsiken túl pedig a nagyok kedvelt programkínálata is a Szilvásváradi Erdei Vasút. A Szalajka-völgy legcsodásabb és legkedveltebb helye a 17 méter magas Fátyol-vízesés, amely nemcsak a völgy, hanem hazánk egyik legkiemelkedőbb természetvédelmi értéke. A völgyben több, mint 100 éve tenyésztik a pisztrángokat, ami helyi specialitássá is vált.

4+1. Tihany

Forrás: AFP

A Balaton az örök klasszikus, ami egy nyárból se maradhat ki. Kapcsolódj ki a családdal, vagy éppen a haverokkal, de ha most a pároddal vennétek birtokba a magyar tengert, akkor Siófok vagy Zamárdi helyett a legjobb választás biztosan Tihany lesz. Sétáljatok végig a sétányon, kóstoljátok meg a legfinomabb fagyikat, nézzetek szét az óvárosi vásárban, utána pedig csobbanjatok egyet a Sajkodi strandon. Tiszta kék víz, gyönyörű táj, szuper ételek, isteni fagylalt és harangszó. Titeket is vár Tihany.