Háromszor három magyar Instagram-oldal, amit MUSZÁJ követned

Dühítheti az idősebb generációt, beszélhetünk a káros hatásairól, megpróbálhatunk érveket felsorakoztatni mellette – azonban kétségtelenül igaz, hogy generációnk rengeteg időt tölt a mobilján különböző közösségi média-felületek böngészésével. Akkor meg már nem lenne jó, ha valami értelmeset is olvasnánk rajtuk néhanapján?

Az alábbiakban néhány olyan hazai Insta-fiókot ajánlunk, amelyek segíthetnek a látóköröd szélesítésében, önismeretben vagy éppenséggel "csak" minőségi szórakoztató tartalmat gyártanak.

A válogatás teljesen szubjektív, a szerző önálló véleményét tükrözi.

@pszinapszis

@pszinapszisForrás / Instagram / pszinapszis

Budapesti Pszichológiai Napok Instagram-oldala rengeteg érdekességgel szolgálhat, ha érdekel a pszichológia. Garantáltan minőségi tartalmakat olvashatsz, melyek ellenőrzött forrásokból, szakkönyvekből, szakmai cikkekből származnak.

@melylevegoprojekt

@melylevegoprojektForrás / Instagram / melylevegoprojekt

A Pszinapszishoz hasonlóan szintén a Mélylevegő Projekten is mentális egészség és a pszichológia különböző területei állnak a fókuszban, azonban még annál is sokkal "fogyaszthatóbb", laikusok számára is érthető formában. Az oldal azon túl, hogy ismeretterjesztő, edukáló munkát végez, az Insta-sztorikban feltett kérdések révén aktívan kommunikál is a követőbázisával.

@versfalat

@versfalatForrás / Instagram / versfalat

Az irodalom segít élni, ezt már a Holt Költők Társasága óta tudjuk. Szerencsére több olyan Instagram-fiók is van, amely ennek szellemében végzi tevékenységét, most ezek közül emelnénk ki egyet. Óriási erénye a Versfalatnak, hogy a nagyközönség előtt kevéssé ismert és kortárs szerzők alkotásaiból is válogat rendszeresen.

@notesofbudapest

@notesofbudapestForrás / Instagram / notesofbudapest

Bizonyára te is nap mint nap belefutsz különböző vicces, ironikus, szomorú vagy helyesírási hibáktól hemzsegő feliratokba a környezetedben. Nos, a Notes of Budapest ezeket gyűjti össze és teszi közzé, mi pedig tűnődhetünk, hogy vajon mi lehetett a történet az egyes fecnik és papírok mögött...

@statuesofbudapest

@StatuesofbudapestForrás / Instagram / Statuesofbudapest

A Statues of Budapestet Daniel Cochran kezeli, aki hosszabb időt töltött Magyarországon, és felkeltette a figyelmét a rengeteg szobor, amelyek úton-útfélen színesítik fővárosunkat. Ahol ismert az adott műalkotás története vagy valamilyen érdekesség hozzá köthetően, ott ezt is megosztja a fotók leírásában. Fogadjunk, hogy te is találsz köztük olyat, ami mellett mindennap elmész, és még sosem vetted észre!

@goodboys_on_bkv

Ide szavak sem kellenek: a BKV-zó kutyusok egyszerűen magukért beszélnek.

@gizdaszavak

@gizdaszavakForrás / Instagram / gizdaszavak

Mindig irigyelted azokat az ismerőseidet, akik különféle idegen szavakat és kifejezéseket szőnek a mondandójukba, ezzel pedig nagyjából dupla olyan intelligensnek tűnnek? Ez már számodra is elérhető a Gizdaszavak olvasásával. Szókincsbővítés: ON!

@p_o_loska

@p_o_loskaForrás / Instagram / p_o_loska

Az oldal készítői az utcán, kávézás közben, a bolti sorbanállás során "szedegetik össze" az elkapott (fél)mondatokat, melyeket megosztanak. Némelyik poszt kifejezetten elmés, mások elvontak, de az biztos, hogy mindenki tud azonosulni néhánnyal közülük – nem csoda, hiszen mindegyik ugyanolyan hétköznapi emberektől származik, mint amilyenek mi vagyunk.

@hungariandictionary

@hungariandictionaryForrás / Instagram / hungariandictionary

Hungarian Dictionary, azaz magyar kifejezések és szavak fordítása és magyarázata angolul – több humorral, mint amennyi nyelvészeti precizitással, de ez elnézhető. A szólások közül néhány talán neked is újdonság lehet, építsd be őket a nyelvhasználatodba bátran!