Társakkal társasban – Üdítő társasjátékok a nyári estékre

Ismerős a jelenet, ahogy a barátaiddal ültök egy forró nyári éjen és azon gondolkodtok, hogy mivel dobhatnátok fel még jobban a hangulatot? A társalgási témák kifutottak, de még nincs kedvetek aludni? Ilyenkor jó egy szuper társasjáték, amit elő lehet húzni a tarsolyból. Ha te is unod már az Activity-t és az UNO-t és valami újat keresel, most figyelj!

Igen nehéz olyan társasjátékot találni, ami megüti az ingerküszöbünket. A legtöbb fiatal a számítógépes játékoknál köt ki és inkább választja a közös esti FIFA mérkőzéseket, minthogy összeüljön a barátaival és elővegye a régi játékait. A régi társasok, mint a Gazdálkodj Okosan!, vagy éppen a Cluedo maximum egy kör erejéig élvezetesek, utána pedig évekig porosodnak a polcon. A legtöbb kártyajátékot a Pókeren kívül a fiatalok nem ismerik, ezért ez sem jelent igazi szórakozást, ahogy a Jenga és a Marokkó sem. Akkor mi az, amit tudunk ajánlani?

Everdell, a stratégiai játékok szerelmeseinek

Az Everdell - Az Örökfa árnyékában már egyedül is játszható társasjáték, ahol aranyos történetek mentén ismerjük meg az erdő lakóit és építgetjük fel a mezőgazdaságainkat, városainkat. A lenyűgöző képi és történeti világgal rendelkező játék, ami beszippant és magával ránt. Egymás után jönnek majd a körök és észre sem veszed, hogy mennyire elszaladt az idő! Lányok, fiúk kedvence, ahol a legjobb, ha valaki magára vállalja a mesélő szerepét és ezzel elrepít minden körben egy kicsit más világban. Amilyen bonyolultnak tűnik az elején, olyan nagyszerűvé válik a végén, ezért ne ijedj meg ha az első egy-két körben a szabálykönyvet bújjátok! Az élmény része és hidd el örömöd fogod lelni benne!

Szélhámos Monopoly

A Monopoly klasszikus verzióját biztosan rongyosra játszottátok családilag és ezért már nem is jelentkezik kihívás a játék során. Amennyiben a játék rajongója vagy, de egy kis újdonságra vágysz, akkor a Monopoly: Szélhámosok. Ez egy rendkívül könnyen tanulható társas, amit ketten, de akár hatan is játszhattok és gyorsan pörgethetitek. Mert míg a régi Monopoly akár négy-öt óra is lehet, addig itt egy kör akár egy óra alatt is lezajlik. Miben más, mint a klasszikus társa? Először is itt kötelező lopni, csalni és hazudni és ezáltal minél nagyobb haszonra, területre és befolyó összegre szert tenni. Egy játék, aminek csak a képzelet szab határt és a nevetés garantált!

Mackók és Babák párbaja

Adott egy szőrös doboz, hatalmas Bears vs Babies felirattal, ami gyors, laza és nagyon egyszerűen megtanulható! Ez egy kártyajáték, amely során olyan medvéket kell alkotonotok, amik gonosz babákat esznek. Olyan elemekből készítheted a szörnyeidet, mint lazac, burritó, vagy éppen kés, öltöztetheted őket öltönybe, vagy felruházhatod őket különleges képességekkel. Az új végtagok segítségével kezdődhet a babaevés, bármennyire is rémisztően hangzik nem az! Minél nagyobb a sereged, annál biztosabb, hogy legyőződ a gonosz kis csecsemőket!

Macskák és a nagy Bumm

A Robbanó cicák szintén egy gyorsan és könnyen átlátható társas, ami a leginkább négy fős társaságok esetén élvezetes. A játékot több díjra is jelölték, mint a Legjobb partijáték, ez nem lehet véletlen ugye? Ebben a játékban az mer, aki nyer és aki jól tervez, így a logikus gondolkodással megáldott személyek előnyben vanna. A játék célja, hogy mi maradjunk utolsónak, mindezt bajkeverő macskák nehezítik, akik igencsak figyelemhiányosak. Valaki pedig tutira minden körben felrobban, ez már csak így megy! Egy extrém humorral megáldott játék ez, amit később is örömmel idéztek majd vissza!

Hidegburkolásra fel

Az Azul egy gyönyörű, kevésbé vicces, ám elgondolkodtató játék. A sztori szerint Portugália királyát rabul ejtették a korábban Alhambrában látott csodálatos, színes csempék, ezért kiadta szolgáinak, hogy az ő palotáját is lássák el ezzel a díszítéssel. Ha ügyesek vagytok és okosan, valamint időben kiválasztjátok azokat a csempéket, amelyekre szükségetek van, akkor fel tudjátok tölteni a csempefalakat és megnyerhetitek a játékot. Ha rosszul választasz, akkor azonban komoly hátrányba is kerülhetsz a többiekkel szemben. A játékot a legtöbb pontot szerző játékos nyeri, valamint az, aki jó stratéga és megfelelően taktikázik. Családdal és barátokkal egyaránt élvezetes szórakozást nyújt!

További szuper társasjáték bemutatóinkat megtaláljátok a Sulilife-on!