Az animefanok királya: Israel Adesanya, MMA világbajnok

Magyarországi idő szerint június 13-án hajnalban védte meg harmadjára középsúlyú világbajnoki címét a UFC-ben Israel Adesanya, aki amellett, hogy a világ lakosságának a kilencvenkilenc százalékán el tudná verni a port, még hatalmas weeb is.

Hosszú, fél világot és több harcművészetet átívelő utat járt be a kevert harcművészetek egyik legnagyobb sztárja, ami egészen a sport csúcsáig vitte. Jelenleg ő a világ egyik legjobb középsúlyú harcművésze, amit részben az animéknek köszönhet.

Nem volt köze a sportokhoz

Israel Nigériában született, 1989-ben, ahonnan tíz éves korában költözött el szüleivel és 4 fiatalabb testvérével Új-Zélandra. Középiskolás korában nem érdekelték a sportok, inkább animéket nézett, olyanokat, mint a Death Note vagy a Naruto. Ezekben az években sokat piszkálták, és ki volt közösítve, saját bevallása szerint részben ezek az élmények motiválták, hogy harcművészetet tanuljon.

Israel AdesanyaFotó / Getty Images

A végső lökést mégis egy film, az Ong Bak adta meg neki tizennyolc éves korában, aminek a hatására elkezdett kickbox edzésekre járni. Ez annyira bejött neki, hogy két év múlva abbahagyta egyetemi tanulmányait, hogy teljes erejével a sportra koncentrálhasson.

The Last Stylebender

Kínában kezdte profi kickbox karrierjét, ami hamar felfelé kezdett ívelni, hét év alatt a Glory középsúlyú bajnoka lett. 75 győzelemmel és 5 vereséggel a háta mögött döntött amellett, hogy sportágat vált.

Végigvert pár kisebb MMA szervezetet, amíg le nem igazolta a UFC, ahol két év alatt középsúlyú bajnok lett. Mindezt igazi kockaként csinálta végig, egyszerre látványos és kínos bevonulásokkal, anime pózokkal és rengeteg személyiséggel.

Úgy tűnik, ezekből a rajzfilmekből tényleg lehet valamit tanulni, mert egyelőre nincs senki a súlycsoportjában, aki meg tudná fosztani a címétől.