Nem a magyar a legdurvább! Ezeket a nyelveket a legnehezebb és legkönnyebb megtanulni

A nyelvtanulás nem könnyű feladat. Vannak, akiknek a nyelvérzéke sokkal jobb, így ők fogékonyabbak az új szavakra és az adott nyelv nyelvtanára. Ezzel szemben mások egy idegen nyelvet is alig tudnak elsajátítani. Mai világunkban nagyon fontos, hogy minél több nyelven tudjunk megszólalni. Elhoztunk néhány érdekességet nyelvekről, amelyek talán meghozzák a kedved a tanuláshoz.

Ha szeretnél új nyelveket tanulni, de nem tudod, hogy mibe érdemes belevágni, olvasd el ezt a cikkünket is. És akkor következzen néhány érdekesség, amiktől talán megfontolod, hogy melyik nyelvet tanuld meg.

Annyi érdekes nyelv van a világon. Te melyiket tanulnád meg szívesen?Fotó / Shutterstock

Kategóriákba rendezett nyelvek

Az FSI egy képzési intézet, amely négy különböző kategóriába sorolja a világ nyelveit aszerint, hogy egy átlagos amerikai diák mennyi idő alatt képes megtanulni azokat. A kategóriák a következők szerint csoportosítják a nyelveket:

  • Első kategóriába tartoznak, amelyeket 24-30 hét (600-750 óra) alatt képesek megtanulni a diákok.
  • Második kategóriába tartozó nyelveket körülbelül 36 hét (900 óra) alatt sajátítják el.
  • A harmadik kategóriába sorolt nyelveket 44 hétig (1100 óráig) tanulják a tanulók.
  • A negyedik kategóriába tartozóakat pedig a legnehezebben, 88 hét (2200 óra) alatt tudják csak megtanulni az amerikai diákok.

Ezek alapján meglepő, de a magyar nyelv nem a negyedik kategóriába van sorolva. A következő listában megtalálod, hogy melyik nyelveket tartják a legnehezebbnek és melyek a legkönnyebben megtanulhatóak az intézet szerint:

I.   Kategória: dán, holland, francia, olasz, norvég, portugál, román, spanyol, svéd
II.  Kategória: német, indonéz, maláj, szuahéli
III. Kategória: magyar, albán, örmény, cseh, finn, görög, hindi, litván, mongol, orosz, török, ukrán, szlovák, szlovén
IV. Kategória: arab, kínai, japán, koreai

A magyar nyelv szépsége

A magyar nyelvet külön szeretik kiemelni a külföldi portálok, ahol arra bátorítják az embereket, hogy ha szeretik a kihívásokat, vessék bele magukat a magyar nyelv rejtelmeibe. A magyart a baszk nyelvhez szokták hasonlítani, amelynek hasonlóan bonyolult nyelvtani ragozása sokakat tántorít el a tanulásától.

Ha érdekel, hogy hogyan tanulhatsz meg egy nyelvet jó nyelvérzék nélkül is, ebben a cikkben találsz jó tippeket.