Hurrá vége a sulinak! És akkor mihez kezdjünk most?

Ez a nyár is számtalan lehetőséget kínál, a kikapcsolódásra és a felejthetetlen emlékek szerzésére, fő a hozzáállás és bármiből ki lehet hozni a legjobbat. Ha már te is a programokat tervezgeted, akkor mutatunk hozzá pár remek ötletet.

Az iskola utáni pihenés és nyári vakáció mindenki számára az egyik legnagyobb motiváció, hogy minél hamarabb maga mögött hagyja a tanulós napokat. Te mit terveztél az idei nyárra?

Ez a helyzet a mozikkal

Forrás: Mediaworks

A járványhelyzet miatt mindenképp érdeklődj az aktuális szabályokról egy-egy kimozdulás előtt, a védettségi- és személyi igazolványod pedig semmiképp ne hagyd otthon. Jelenleg moziba védettségi- és személyazonosságot igazoló okmánnyal/igazolvánnyal minden 16. évnél idősebb személy mehet. Védettségi igazolvány hiányában a 16-18 év közöttiek kizárólag védettséget igazoló okmánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek be a mozi területére. A 16 éven aluliak csak védettséget igazoló okmánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek be a mozi területére. Az autósmozik és szabadtéri kerti vetítések is fénykorukat élik, nézz körül lakóhelyeden van-e közeli, de párat mi is összegyűjtöttünk:
- Mozi.Kert (Mom Park)
- VÁRKERT Mozi
- Kertmozi (Eger)
- Fenyvesi Kertmozi (Balatonfenyves)
- Zamárdi Kertmozi

Hogy tudok strandra menni?

Forrás: Mediaworks

A járványhelyzet okán az idei strandszezon is másképp fog alakulni, mint az eddigiek. A jelenlegi kormányrendelet szerint 18 év felettiek esetében, kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket, valamint a felügyeletük alatt álló kiskorúakat fogadhatnak a különböző strandok, fürdők és aquaparkok. A tópartok esetén is tarts be minden egészségügyi intézkedést. Az egyik legfontosabb szabály itt is az 1,5-2 méteres távolság a vízben és a parton is. Légy óvatos, körültekintő, majd mehet a csobbanás egy forró nyári napon!

Forrás: Mediaworks

Önkéntesség és diákmunka két pihenés között

Az érettségihez szükséges kötelező 50 órás közösségi szolgálatra remek alkalom a nyár, válassz szívedhez közeli területet és érezd jól magad, miközben jót teszel. Ha imádod a gyerekeket, térj vissza volt óvodádba tudsz-e segíteni valamiben, vagy ha minden álmod egy kisállat, de a szüleid nem engedik, akkor látogasd meg a helyi állatmenhelyet. Mindig jól jön egy plusz szorgos kéz a Vöröskeresztnél is, a döntés csak rajtad áll. 16 évet betöltve, szülői beleegyező nyilatkozattal pedig már diákmunkát is vállalhatsz. Tájékozódj lakóhelyed közeli diákszövetkezeteknél. Több mezőgazdasági munka idényleges és csak néhány hetet kell rászánni, ahogy a fesztiválok és különböző táborok is minden évben keresnek önkénteseket és diákmunkásokat.

Érdeklődj városod Tourinform irodájánál, számtalan belföldi kikapcsolódásra bukkanhatsz minden igénynek eleget téve. Kellemes szünidőt kívánunk mindenkinek, pihenjetek sokat és mindenekelőtt vigyázzatok magatokra! Kövessétek Facebook és Instagram oldalunkat is, hiszen a vakáció alatt sem hagyunk tartalmak nélkül!