Telefonfüggő vagy? Ez történik, ha leállsz a folyamatos görgetéssel

Eljött az a pont, amikor úgy érzed, már túl sok időt töltesz a telefonoddal? Segítünk, ha szeretnéd ezt a rossz szokást megtörni, és helyette élvezni a nyarat.

Az okostelefonok az elmúlt 10 év alatt lényeges részei lettek az életünknek, nem is csoda, hiszen rajta van minden kontaktunk, tennivalónk és szórakozásunk is. Bár sok mindenre használjuk, mégis elérkezhet az a pont, amikor túlzásba esünk az üres görgetéssel. Ennek nemcsak időnk, hanem kapcsolataink és egészségünk is kárát láthatják, így komoly haszna is lehet, ha minimalizálod a telefonidőt.

Élményekkel gazdagodsz

Kapcsold ki az értesítéseket vagy némítsd le, hogy ne zavarjon meg mindig egy üzenet.Forrás / Shutterstock

Most, hogy végre bárkivel találkozhatunk, és bulizni is lehet, figyelj arra, hogy ne a kamerádon keresztül kövesd az eseményeket. Miután lőttél pár képet, érdemes elrakni a telefonodat és átélni a pillanatot, de ne felejts el meggyőződni arról, hogy biztos helyre raktad.

Új hobbikat fedezhetsz fel

Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyi idő telik el a közösségi oldalak lapozgatásával. Ami pár percnek tűnik, akár fél óra is lehet. Ha leszámolsz ezzel a szokással, a felszabaduló időt új tevékenységek felfedezésére fordíthatod. Talán majd te is meglepődsz, hogy mennyire nem hiányzik, mint azok a kísérleti alanyok az Unilife cikkében, akik 40 napot töltöttek egy barlangban.

Frissebb leszel

Hagyd a telefonodat a másik szobában és vágj bele a hobbiba, amit már rég ki szerettél volna próbálni.Forrás / Shutterstock

Ha esténként nem töltesz az ágyban órákat telefonozással, hanem kitiltod a mobilodat az ágyból, az agyad megtanulja majd érzékelni, hogy az ágy pihenésre van, kikapcsol és hamarosan sokkal jobban alszol majd.

Mit kell tenned?

Most biztos azt gondolod, hogy könnyebb mondani, mint csinálni, ezért adunk pár tippet arra is, hogy hogyan valósítsd meg a nyáron ezt a projektet. Először is kösd le magad. Hagyd a telefonodat a másik szobában és vágj bele a hobbiba, amit már rég ki szerettél volna próbálni. Ha elfoglalt vagy és nincs a közeledben a mobilod, eszedbe sem jut majd megnézni. Kapcsold ki az értesítéseket vagy némítsd le, hogy ne zavarjon meg mindig egy üzenet, amit aztán azonnal meg akarsz majd nézni. Alkoss olyan szabályokat, amelyeket be is tudsz tartani. Például döntsd el, este mikor kell letenned a telefont, vagy milyen tevékenységek közben tilos elővenned. Ha saját magadnak írsz elő betartható szabályokat, könnyebben csökkentheted a telefonozással eltöltött időt.