Ikertesók – Ezeket a hihetetlen tényeket biztos nem ismerted

Az emberi genetika a világ legnagyobb csodája, különösen az ikertestvéreké, akiket az idők kezdete óta hatalmas csodálat és számos legenda övez. Megmutatjuk, hogy melyek a leghihetetlenebb ikres fun factek!

Gyerekkorunkban mindannyian szerettünk volna egy ikertestvért, később belenyugszunk, hogy erről már lecsúsztunk, de attól még a csodálat nem múlik el. A tudósok is imádják a témát kutatni. A szülők számára is vonzó a lehetőség, csak egyszer kell a nehezebb időszakokat kibírni és utána a gyerekek lefoglalják egymást. Még diéta is van, mi segít a lelkes szülőknek ikreket összehozni. Kész őrület!

Neked van valami taktikád, amivel megkülönbözteted ikrek ismerőseidet?Fotó / Shutterstock

Hogyan különböztesd meg őket?

Ha esetleg minden más kevésbé furcsa módszer (pl. ujjlenyomat vétel) csődöt mondott, akkor utolsó megoldásként vess egy pillantást a köldökükre, mivel az minden ikernél eltérően néz ki, mivel a köldökzsinór máshogy válik le. Bónusz érdekesség: mivel az ujjlenyomat az anyaméhben kialakuló súrlódások során alakul ki, így az egypetéjű ikreknél is különböző.

Tényleg van saját titkos nyelvük?

Hihetetlen, de igen. Nem telepátiára kell gondolni, hanem olyan különleges kommunikációra, amit akkor alakít ki az ikrek (vagy akár testvérek is, ha nagyon közel vannak egymáshoz korban), amikor még csak beszélni tanulnak. A magyarázat, hogy egymást használják mintának a tanulás során, így tanulják meg a hanglejtést és jelentést társítanak olyan hangokhoz, ami másoknak semmit sem jelent. Ezt mutatja be ez a 2011-es videó, amit már több száz millióan láttak. Ez a saját nyelv általában eltűnik, amikor megtanulnak beszélni.

Az biztos, hogy az ikerpár közötti kapcsolat igazán különleges.Fotó / Shutterstock

Celebek kevésbé ismert ikertestvérei

Az ikrek nem feltétlenül választják ugyanazt a karriert, ezért fordulhat elő, hogy egy-két hollywoodi hírességnek van „civil" ikertestvére. Egyikőjük sem egypetéjű, de Scarlett Johanssonnak, Ashton Kutchernek ls Gisele Bundchennek egyaránt van ikerpárja.

Lehet, hogy az ikrek más apától származik

Ritka, de elképzelhető, kétpetéjű ikreknél, hogy mindkét petét más férfi termékenyíti meg. A kétpetéjű ikrek 1-2%-a születik így. Emiatt még akár az is elképzelhető, hogy az ikrek más rasszokhoz tartozik. Ezzel a problémával szembesült egy holland pár is, amikor iker fiaik születtek és az egyik baba fehér volt, a másik fekete. Hamarosan kiderült, hogy a mesterséges megtermékenyítési folyamat során orvosi hiba történt: az apa örökítőanyaga összekeverték egy idegen, fekete férfiéval. Jó kis félreértés!