Tudtál róluk? Állatok, amelyek különleges képességekkel rendelkeznek

Az állatvilág képviselői rengeteg különleges képességgel rendelkeznek, amiket mi emberek akár meg is irigyelhetnénk tőlük, hisz előfordulhat, nekünk is jól jönne az az extra képesség. Mik ezek a képességek, és melyik állat a legkülönlegesebb mind közül? Most eláruljuk!

Léteznek olyan élőlények a Föld bolygón, amelyek olyan képességekkel vannak megáldva, amikről az emberek álmodni se mernének. A Bors cikkében már találkozhattál olyan állatokkal, amik megjósolják az időjárást, ám emellett rengeteg olyan faj rendelkezik különleges képességekkel, amelyekre lehet nem is gondolnál.

1. Medúza

Létezik olyan medúza faj, amely párzás után visszatér fiatalkori állapotához. Azáltal pedig, hogy képes ezt a folyamatot megismételni újból és újból, a Turritopsis nutricula fajta medúza megközelít a halhatatlanságot.

Gyönyörű és szinte halhatatlan? Erős kombináció!Fotó / 123RF

Képzeld el, milyen lenne, ha te is képes lennél ilyen nagymértékű változásra!

2. Tengeri uborka

Milyen lenne, ha kizárnád magad a lakásodból? Az egyik legkellemetlenebb dolog tud lenni a világon, de nem akkor, amikor rendelkezel a tengeri uborka képességeivel. Ugyanis, képesek arra, hogy sejtjeit szilárdból cseppfolyóssá alakítsa, ezzel lehetősége van arra, ahogy te a kulcslyukon kúsznál át, úgy ő a tenger mélyén a kövek között találjon magának megfelelő menedéket.

Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha képesek lennénk arra, amire a tengeri uborka...Fotó / Shutterstock

Emellett képes arra is, hogy bizonyos körülmények között megszabaduljon szerveitől, amiket később újra is tud növeszteni.

3. Lithobates sylvaticus - a fagyos béka

Az angolul wood frognak nevezett faj képes arra, hogy a dermesztő hidegben megfagyassza saját vérét, ezzel kimaxolva a kifejezést, hogy „szokj hozzá". Természetesen nem más állatokkal szemben képes erre, ám annak érdekében, hogy túlélje a hideg időjárást, egészen elképesztő taktikát fejlesztett ki.

Tudtad, hogy ez a fajta béka képes erre?Fotó / Shutterstock

4. Közönséges óriáskígyó

A Dél-Amerikában élő közönséges óriáskígyó, latin nevén Boa constrictor a hő érzékelésének segítségével vadássza le áldozatait, ezért ha véletlenül odautaznál, tanácsos észben tartani, hogy az erdő mélyén egy kígyó pontosan tudja hol vagy és könnyen le tudna vadászni téged, amint talál egy szűk kis rést, amin bekúszhat a házba.

Valahogy az embernek egyből a Predátor jut az eszébe... Jobb, ha vigyázol vele!Fotó / Shutterstock