Ezekre ügyelj, ha a fővárosba tervezel költözni: budapesti problémák

A szeptemberi tanulmányaid megkezdése érdekében előfordulhat, hogy kénytelen leszel a fővárosba költözni. Ebben az esetben több új problémával fogsz találkozni, és új kihívásokkal kell szembenézned a mindennapi életben. Azonban bizonyos faktorok miatt akár sokkal egyszerűbb is lehetnek a mindennapjaid.

Az otthoni környezetből kilépve biztosan több kihívással kell szembenézni, ám nem kell aggódni, hisz mindenre lehet találni megoldást. A legfontosabb minden esetben az, hogy megfontoltan cselekedj, hisz ez által a felmerülő problémák legnagyobb részét kiküszöbölheted.

1, Bizalom, óvatosság

Legyél óvatos, és gondold át, kiben bízol meg. Ez nem azt jelenti, hogy senkivel se barátkozhatsz, vagy azt, hogy minden invitálást vissza kell utasítani. Ebben az esetben inkább arra kell gondolni, hogy a biztonságot nyújtó ismerős közegből kilépve meg kell fontolni azt, ki az, aki jó, illetve aki rossz szándékkal szeretne megismerni.

Legyél óvatos, és gondold át, kiben bízol megFotó / 123RF

2, Azért ne vessz el

Természetesen előfordulhat, hogy rossz buszra szállsz fel, vagy az ellenkező irányba indultál el, ám azért arra mindenképp ügyelj, hogy ne a legrosszabb környéke keveredj. Egy belső hang mindig sikítson a füledbe, ha hirtelen fura arcokra és környezetre leszel figyelmes.

3, A bliccelés nem járja

Bármennyire is jól hangzik, hogy a blicceléssel meg lehet úszni a BKK bérlet vásárlását, ez nem olyan egyszerű feladat. A tömegközlekedés is egy szolgáltatás, amit igénybe vehetsz, ezért tudatosítsd magadban, hogy márpedig fizetni kell érte. Az olcsó kifogásokkal pedig ne is próbálkozz, hisz ahogy az a Bors cikkében is olvasható, az ellenőrök ezeket már rengetegszer hallották.

Bármennyire is jól hangzik, hogy a blicceléssel meg lehet úszni a BKK bérlet vásárlását, ez nem olyan egyszerű feladatFotó / 123RF

4, Ügyelj a vagyonodra, értéktárgyaidra

Még akkor is, ha könnyen tudnának az ismerőseid, szüleid a segítségedre sietni, fontos, hogy mindenképp figyelj a legfontosabb dolgaidra! Ez egyrészt alapkövetelmény, másrészt te is rengeteg problémától óvod meg magad, ha ezekre fokozottan ügyelsz.