Újabb 5 élményfürdő a pihenni vágyóknak!

A hűs medencékkel és az adrenalinfokozó csúszdákkal sosem lehet betelni! Vessünk egy újabb pillantást a hazai élményfürdő-frontra!

Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolca

Június 12-én nyitotta meg kapuit az ország legújabb fürdőkomplexuma, mely a Modern Városok Program keretében 12,7 milliárd forintból épült fel. Az átadó ünnepségen részt Varga Judit igazságügyi miniszter is. A 2020 májusa óta tartó hosszas munkálatoknak egy páratlan élményt köszönhetünk. A 21. századi megoldásokat látva kijelenthetjük, minden bizonnyal hazánk legmodernebb élményfürdőjével van dolgunk. Például gondoltátok volna, hogy létezik VR csúszda? Az öt épületből álló Elipsumban minden korosztály megtalálja a neki kialakított részleget. A fiataloknak ott vannak a csúszdák, az élménymedence és a vizes játszótér; az idősebbeknek pedig a sakk-, pezsgő-, és wellness-medence. A tervek szerint a fürdő nyáron 5 ezer, télen ezer vendég befogadására alkalmas, ez évente akár 250-280 ezer új látogatót is jelenthet Miskolcnak.

Jonathermál Gyógy - és Élményfürdő Kiskunmajsa

Lenn az alföld tengersík vidékin széleskörű szolgáltatásaival vár minket Majsa. Az élményfürdő találóan a „háromgenerációs" jelzővel hirdeti magát. A kül- és beltéri gyógy-, csúszdás-, hullám- és élménymedencék mellett egy strand jellegű mesterséges tóban is megmártózhatunk. Ugyanakkor a parkosított, sportolási lehetőségekkel ellátott környezetben a szárazföldön eltöltött perceket sem fogjuk bánni. A nap zárásaként hazafelé mindenképpen álljunk meg Soltvadkerten, a több mint 30 fagylaltkülönlegességgel büszkélkedő Szent Korona Cukrászdában.

Aquarius Élmény- és Parkfürdő Nyíregyháza

Ahogy arra a neve utal, két eltérő profilú, ámbár szomszédos és szabadon átjárható létesítménnyel van dolgunk. A parkfürdő jódos-brómos hévize enyhíti a reumatikus és mozgásszervi megbetegedésekkel járó fájdalmat, míg az élményfürdő szolgáltatásai a kalandosabb fürdőzőket szólítja meg. Senki sem fog unatkozni a hullámmedence, vízfüggöny, barlangos vadvízi sodrófolyosó, és az óriáscsúszdák társaságában. A víz viszonylag könnyen kiszívja az energiát az emberből, szerencsére a látványkonyha és a PoolBar pont ezért lett kitalálva!

Aquaticum Debrecen

Ki mondta, hogy a trópusi hangulatért repülőre kell szállni? Az Aquaticumfedett kupolája alatt számtalan látványelem erősíti fel a burjánzó zöld növényzet adta atmoszférát. Természetesen nem maradhatnak ki az olyan kötelező elemek, mint a mászófal, barlangok, dögönyözők, sodrófolyosók és a csúszdák. Ha mindezt elintéztük egy vállrándítással, hát csak várjunk, amíg meglátjuk a gejzírt! A legkisebbek anyukájukkal az ingyenes, csendes baba-mama pihenőben húzódhatnak félre egy kis idillre vagy gyors peluscserére.

Annagora Aquapark – Balatonfüred

Bár ott az orrunk előtt a Balaton, ki ne vágyna valami másra? A vidrás fürdő – ha ellátogattok a weboldalukra, tudni fogjátok, miért hívják így - szuper kalandokat, bulit, családi élményt, és kikapcsolódást ígér. Annagora a kinti élménymedencére és csúszdákra van kihegyezve, de rossz idő esetén a fedett wellness épp oly remek alternatívát kínál. Ha számodra nem létezik strandolás egy jó kajálás nélkül, akkor van egy jó hírünk! A lángostól kezdve, a hamburgeren át egészen a kürtöskalácsig mindennel enyhíthetitek korgó gyomrotokat.

Korábbi ajánlónkkal együtt, már 10 szuper aquapark közül tudtok választani! Felhívjuk figyelmeteket, hogy az aktuális járványügyi szabályok értelmében a fürdőket kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet látogatni, vagy a 18 évet be nem töltött fiatalok esetében védett személy felügyelete mellett léphetünk csak be területükre. A naptejet és a SZÉP-kártyát se felejtsétek otthon! Jó csobbanást kívánunk!