Júliusi programajánló gyerekeknek: 5 + 1 szuper program

Júliusban számos szuper program, aktív kikapcsolódás, fesztiválok, koncertek és események sora várja a legfiatalabbakat az ország minden területén. Ha családi program után kutatsz, akkor nem kell tovább keresgélni: most egy csokorba gyűjtöttük a júliusi kedvenceinket!

Alma együttes koncert, Július 4.

Július 4-én érkezik a Millenáris Parkba az ország egyik legnépszerűbb zenekara, az Alma együttes. Egy - a tőlük már megszokott - vidám és interaktív családi koncertre számíthatnak a résztvevők. A belépés ingyenes!

Helyszín: Millenáris Park
Részletek: https://millenaris.hu/hu/programok/222/alma-egyuttes-mol-bajnokok-parkja

Pöttömkert, július 7.

Július 7-én a Pöttömkert névre hallgató mesebirodalom tölti meg a Budapest Parkot, amely a programok hosszú sorát tartogatja a látogatói számára. Lesz virágültetés, színpadi programok, bohóc műsor, kisállat simogató, testfestés, lovaglás, kézműves foglalkozások, ugrálóvár és még trambulin is. Lehetőség nyílik majd különböző hangszerek kipróbálására, esetleg közelebbről megnézni egy kukásautót, vagy éppen játékosan tanulni a környezettudatosságról. A belépés ingyenes, de létszámhoz kötött!

Helyszín: Budapest Park
Részletek: https://www.facebook.com/events/340137733541837/

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, július 12-14.

Forrás: Mediaworks

Magyarország legrégebbi történelmi fesztiválja - a hagyományoknak megfelelően - idén is július második hétvégéjén, közel ezer kosztümös szereplő segítségével idézi fel az egykori királyi székváros legjelentősebb, 1335-ös történelmi eseményét (Visegrádi Kongresszus). Lesz vívóverseny, régizene koncertek, vásári bábjáték, kézműves vásár és még sok más, érdekes program. A belépés 14 éves kor alatt ingyenes!

Helyszín: Visegrád, több helyszínen (Királyi palota, Királyi borudvar, Parkszínpad, Salamon-torony)
Részletek: https://palotajatekok.hu/

Babel Sound Lite fesztivál, július 19-24.

Forrás: Facebook

A Babel Sound Lite egy családias hangulatú, kisméretű világzenei fesztivál, amely már a 10. alkalommal, összesen 6 estén keresztül, 4 színpadon hozza el a látogatóknak a zene örömét. A napközbeni lazítás után világzenei és jazz koncertekre, valamint különböző táncprodukciókra, határtalan mulatságra, közös jammelésre és fergeteges hangulatra lehet számítani. Az esemény fellépői számos országból érkeznek, akiknek egy a céljuk: a különböző kultúrák találkozása és az egymás iránti tisztelet elmélyítése.

Helyszín: Balatonboglár
Részletek: https://fesztival2021.babelsound.hu/

Művészetek Völgye, július 23 - augusztus 1.

Forrás: Mediaworks

A 30. Művészetek Völgyén is az eseménytől már megszokott, színes programkínálatot várhatjuk. A Balaton felvidék három kis települése újra élettel telik meg: a jazz, népzene, világzene, újcirkusz, színház, irodalom mellett lesznek sport és gyermekprogramok, kiállítások, beszélgetések és még sok minden más, izgalmas élmény a hagyományőrzés jegyében. 6 éves korig ingyenes.

Helyszín: Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend
Részletek: https://www.muveszetekvolgye.hu/

+ 1: Szabad a játék!, keddenként

Minden kedden délután, egy néhány órás elfoglaltsággal várja a gyerekeket a Reformáció Park! Júliusi programok: bábkoncert, bűvész show, fonó nap (kosárfonás, makramé, hajfonás) és "belvárosi barlangászás". A programsorozat egészen szeptember 14-ig tart, a belépés pedig ingyenes.

Helyszín: Budapest, Reformáció Park
Részletek: https://www.facebook.com/events/4062391640506427/