“Hmm, hát, ez a kutyaeledel elbírna még egy kis fűszert!” – A világ legbizarrabb állásai

A gyerekeket már óvodás korukban is arról kérdezgetjük, milyen hivatást szeretnének választani, ha felnőnek. A legtöbben ilyenkor "klasszikus" foglalkozásokat emlegetnek: orvos, tanár, színész, tűzoltó – a sort sokáig folytathatnánk. Vannak azonban olyan munkakörök, amelyekre még felnőtt ésszel sem gondolnánk.

Korábban már írtunk szokatlan állásokról, ebben a cikkünkben pedig olyan furcsa munkaköröket veszünk sorra, amelyeket valószínűleg egyikünk sem űzne szívesen.

Hányástakarító

Erre a nem különösebben vonzó szakmára a vidámparkok hullámvasútjai és egyéb "gyomorforgató" látványosságai miatt van igény. Nem tudjuk, mennyire fizet jól, de tippre azt mondanánk, hogy ezért nem lehet elég pénzt kapni.

Fotó / Shutterstock

Kutyaeledel-tesztelő

Meg fogsz lepődni, de ezt a munkát többnyire egyetemet végzett emberek végzik. A cél alapvetően az állateledelek tudományos alapokon nyugvó továbbfejlesztése, de bizony néha hozzátartozik némi kóstoló is. Érdekes.

Fotó / Shuttersotck

Biciklihorgász

Ez egy igencsak városspecifikus szakma: Amszterdamban, a közismerten bringabarát fővárosban találkozhatunk velük. Aki látott már képeket a városról, tudja, hogy kanálisok szelik keresztül – ezekbe pedig olykor-olykor bele-belepottyan egy-egy kétkerekű. Nagyjából 14 ezer biciklit horgásznak ki évente.

Fotó / 123RF

Szagtesztelő

Az állateledel-tesztelőhöz hasonlóan szintén "laboratóriumi" munka egy bizonyos pontig: a célja, hogy az adott termékek minél kellemesebb illatot árasszanak. Azonban nem lennénk a helyükben egy új dezodor megtervezésekor és tesztelésekor, az bizonyos...

Fotó / NASA

Hivatásos sorbanálló

Ezt a szakmát a túlzsúfolt távol-keleti nagyvárosok hívták életre. Az emberek, akik sietnek, fizetnek azért, hogy valaki beálljon helyettük a hosszan kígyózó sorokba, míg ők egyéb ügyeiket intézik. Ennél is tudnánk jobb délutáni programot kitalálni.

Fotó / Shutterstock