Játssz tudatosan, hogy ne vesszen kárba a videójátékkal töltött idő

Folyton a megkapod, hogy minek ülsz a gép előtt? Mindenki azt mondja, hogy időpazarlás a játékkal töltött idő? Valószínűleg igazuk van, de ha kicsit odafigyelsz, komoly hasznot is húzhatsz a videójátékokból.

Persze nem a konzol előtt görnyedve fogod megszerezni a tudást, amivel megváltod a világot, de legalább megpróbálhatod próbára tenni magad, és kicsit fejleszteni a képességeid. Természetesen a videojátékoknál vannak hasznosabb módjai is az önfejlesztésnek, amikről az UniLife-on olvashatsz.

Ne vidd túlzásba!

Első lépésként muszáj tisztázzuk azt, hogy hiába dolgoztatja meg egy játék az agyad, ha több órát ülsz előtte egy huzamban, akkor valószínűleg többet árt, mint használ. Szóval mindenképp iktass be szüneteket, főleg akkor, amikor már kezdesz befolyni az asztal alá.

Bármennyire is belelendültél, a szünet sosem árt játék közben.Fotó / Shutterstock

Játssz olyat, amihez gondolkozni kell!

Ez elég magától értetődő tanács, de azért lássuk be, egy kis elszántság mindig kell ahhoz, hogy ne olyan játékot nyomj, amit már kívül-belül ismersz, vagy egyszerű, mint a .

Próbálj meg olyanokat tolni, amik újak számodra, sok bennük a fejtörő, logikára építenek. Példának okáért, ha FPS-el akarsz játszani, akkor a legújabb CoD helyett válaszd a Portalt.

Figyelj oda!

Amikor nekilátsz egy játéknak, ne csak kikapcsold az agyad és nyomkodd a gombokat, hanem figyelj oda a játékmenetre, a történetre, a párbeszédekre. Utóbbi kettőn keresztül remekül fejlesztheted az angoltudásod, a beszéd- és a szövegértés terén egyaránt.

Gondolkodj, és figyelj. Rengeteget tanulhatsz úgy, hogy észre se veszed!Fotó / Shutterstock

Fuss neki a nehezebb fokozatoknak!

Ne csak a gyors sikert keresd, hanem próbáld ki a nehezebb fokozatokat is, ahol jobban kell koncentrálj, többet kell tervezz és meg kell erőltetned magadat.

Felejtsd el az útmutatókat!

Ha megakadsz, ne az legyen az első dolgod, hogy beírod a keresőbe, hol tartasz, hanem próbáld meg egyedül megoldani a helyzetet. Igyekezz magadtól felfogni a játék mögött rejlő rendszereket, és legyenek saját ötleteid, hogyan kell megoldani a feladatokat.