3 munka, amely 10 évvel ezelőtt még nem létezett

A pályaválasztás nehéz feladat, pláne akkor, ha a választható munkák tárháza is folyamatosan változik. A munkaerőpiac folyamatos átalakulásban van, sorra tűnnek el régi, és jelennek meg új szakmák. Ebben a cikkben olyan állásokat gyűjtöttünk össze, melyek 10 évvel ezelőtt még nem is léteztek.

Hogy minél jobban felkészülhess az egyetemre, és elkerülhesd azokat a hibákat, amiket gólyaként szinte mindenki elkövet, akkor olvasd el ezt a cikkünket is.

Influenszer

Sokak számára talán ez a szakma ugrik be legelőször, ha olyan munkákra gondol, amelyek néhány éve még nem léteztek. Manapság egyre több fiatal szeretne influenszer lenni, ez azonban korántsem annyira egyszerű.

Sok fiatal álmodozik influenszer karrierről.Fotó / Shutterstock

Könnyűnek tűnhet videókat feltölteni a YouTube-ra, vagy képeket posztolni Instára, ez a munka viszont nem csak ennyiből áll. Tanulni viszont nem igazán lehet, érvényesülni pedig nehezebb ebben a szakmában, hiszen mostanra eléggé telített lett ez a piac.

Social Media Manager

A közösségi oldalak egyre szélesebb körben való elterjedésével a különféle hazai- és világcégek számára is megjelent az az igény, hogy a közösségi oldalakon képviseltessék termékeiket, illetve szolgáltatásaikat.

Ebben vannak segítségükre a social media managerek, akik a közösségi média oldalak marketinggel kapcsolatos tevékenységeit végzik, mint például a kampányszervezés, vagy akár a tartalomgyártás.

A social media managerek feladatköre rendkívűl széles.Fotó / Shutterstock

Autonóm járműirányítási mérnök

Bár az önvezető járművek irányításához értelemszerűen nincs szükség sofőrökre, annál inkább szükség van nagy szaktudással rendelkező mérnökökre, akik részt vesznek a gyártási folyamatban.

Bár az önvezető járművek irányításához értelemszerűen nincs szükség sofőrökre, annál inkább szükség van nagy szaktudással rendelkező mérnökökre.Fotó / Shutterstock

Az önvezető járművek az elmúlt évek egyik legnagyobb szenzációjának számítanak a közlekedés tekintetében, elterjedésük pedig valószínűleg egyre több autonóm járműirányítási mérnök munkáját fogja igényelni a jövőben, a nagyobb biztonság érdekében.