Fix, hogy te sem tudtad, hogyan kell enni az ananászt!

Az ananász sokáig csak az igazán kiváltságosak számára volt elérhető, (presztízsét jelzi, hogy Örkény István még egypercest is szentelt a gyümölcsnek), ma azonban már ott figyel a legtöbb szupermarket polcán. A nyári gyümölcssalátáknak elengedhetetlen kelléke.

Azonban igencsak bonyolult feladatnak tűnik, hogy az ananász furcsa héjától megszabaduljunk: nem csoda, hogy számtalan oktatóvideó lelhető fel az interneten a tökéletes felszeletelési és hámozási metódusról. Ezek tanúsága szerint elengedhetetlen egy nagy és szuperéles kés ahhoz, hogy élvezhessük a gyümölcs édes ízét.

De mi van akkor, ha nem áll rendelkezésünkre semmiféle konyhai csodaszerszám?

Nos, ebben az esetben magunkra és a két kezünkre vagyunk utalva – és ez meglepő módon éppen elég! Az utóbbi hetekben vírusként terjed egy videó a neten, amely megtanít bennünket ananászt enni a lehető legkisebb energia befektetésével.

A módszer első lépéseként le kell tépnünk a gyümölcs leveleit, majd némi földhöz ütögetéssel "fellazítjuk" a gyümölcsöt alkotó, hatszög alapú hasábokat, melyeket így egyesével, falatonként fogyaszthatunk el. Hihetetlen!