Hogyan hízzunk egészségesen? Nem kell tőle tartani!

Legtöbb esetben az emberek le szeretnének adni pár kilót magukról, ám előfordul az is, amikor valakinek pár plusz kilót kell felszednie ahhoz, hogy egészséges lehessen. Mindkét problémát komolyan kell kezelni, hisz a két cél egyaránt fontos.

A testképzavarokat illetően általában az anorexiát és a bulimiát szoktuk felhozni, mint két problémát, ám nem szabad megfeledkezni az érem másik oldaláról, mégpedig arról, amikor valaki azzal küzd, hogy nem bír meghízni.

Sokan küzdenek azzal a problémával, hogy nem tudják elérni az álom súlyukat, külsejüket, mert nem tudnak annyit hízni, amennyit szeretnének. Ilyen esetben érdemes dietetikus tanácsát kikérni, ám létezik pár olyan trükk, amiket hasznosítani lehet az étkezéseknél.

1. Sose cukorral

Nem érdemes azzal próbálkozni, hogy az édességeknek köszönhetően sikerülni fog felszedni a vágyott pár plusz kilót. Fontos, hogy tápanyagokban gazdag, egészséges ételekkel segítsük a folyamatot, a kiegyensúlyozott táplálkozás mindig legyen a legfontosabb.

2. A salátákat is fel lehet turbózni

Ha szereted a salikat ne mondj le róluk, csak adj hozzá olyan extrákat, amelyek kalóriában gazdagabbá teszik azokat. Az elégetett kalóriáktól legalább ötszázzal többet kell bevinned a szervezetedbe, ha hízni szeretnél, ezért fontos, hogy a megszokott kalóriaszegény ételekhez adj olyan hozzávalókat, amelyek táplálóbbá teszik azokat.

Ha szereted a salikat ne mondj le róluk, csak adj hozzá olyan extrákat, amelyek kalóriában gazdagabbá teszik azokatFotó / 123RF

3. Fontos a sport, de ne ess túlzásokba!

Fontos, hogy napi rendszerességgel mozogj, ám arra ügyelj, hogy hetente ne fuss vagy ússz egy-két alkalomnál többet. Tartózkodj az erős kardió edzésektől, helyette fókuszálj az izomtömeg növelésére!

Fontos, hogy napi rendszerességgel mozogjFotó / 123RF

4. Ne akarj mindent egyszerre!

Nem szabad, hogy elvárd a testedtől, hogy pár hét elegendő lesz ahhoz, hogy jelentősen változzon. Türelmesnek kell lenned önmagadhoz, hisz a látványos fejlődéshez kitartó munka és rendszeres táplálkozás szükséges.

Az egészséges hízásról több információt gyűjthetsz a Mindmegette oldalán.