Para helyek a világon, ahova biztosan nem szeretnél eljutni

Léteznek a világon olyan helyek, területek, amelyek nagyon érdekesek, sok esetben még szépek is, ám jobb őket fotókról, neten látni, mint valójában ott lenni.

Biztosan ismerős az az érzés filmekből, sorozatokból, amikor tudod, hogy valami történni fog, a karakterek nincsenek biztonságban. Ez egész izgalmas lehet addig, amíg nem neked kell átélned ezeket a pillanatokat.

A következő helyszínekről eszedbe juthat a horror és a félelem, hisz mind már a fotón keresztül üzeni, hogy „Ide ne gyere!".

1, Baba sziget, Mexikó, Xochimilco

A sziget egy rejtélyes körülmények között eltűnt lánynak lett dedikálva. Rengeteg baba van a szigeten, ám nem tudni pontosan, hogy hogyan kerültek oda.

Vajon hogyan kerültek oda a babák?Fotó / AFP

Annyi biztos, hogy a sziget gondnoka egyszer megtalált egy vízbe fulladt kislányt a vízben. Nem sokkal a holttest megtalálása után észrevette, hogy egy műanyag baba is ott úszik a vízben, amit a kislány emlékére felakasztott egy fára. Ezt követően évekig egyre több odaúszott babát akasztott a fákra, hogy boldoggá tegye a kislány lelkét. A helyiek többször is beszámoltak arról, hogy a félelmetes babák többször megmozdultak, ami által Mexikó egyik legismertebb látványosságává váltak.

2, A pokol kapuja, Kara-kum, Türkmenisztán

A pokol kapuja nem más, mint egy hatalmas, forró, földgázban gazdag kráter. 1971-ben szovjet geológusok találtak rá a területre, ám a fúrótorony alatt beomlott a föld, így keletkezett a hatalmas kráter. Annak reményében, hogy a földgáz néhány napon belül elég, meggyújtották a barlangot, ám ez nem következett be, sőt, a kráter még mindig ég.

Jobb nevet nem is találhattak volna. A pokol kapuja nem más, mint egy hatalmas, forró, földgázban gazdag kráter.Fotó / Pinterest

3, Keresztek dombja, Šiauliai, Litvánia

Körülbelül kétszázezer fakereszt található Litvánia északi részén, ezek teszik olyan különlegessé, és bizonyos mértékig félelmetessé is a keresztek dombját. A kezdeményezés lázadásként kezdődött, mivel a Szovjetunióban a vallás tiltott volt. Többször lerombolták, azóta pedig keresztény zarándokhelyként van számon tartva.

Körülbelül kétszázezer fakereszt található itt.Fotó / AFP

Hasonló érdekes, több esetben félelmetes látványosságokkal találkozhatsz. Ilyenek például a világ legfélelmetesebb hídjai, amiket az Origo oldalán tekinthetsz meg.