10 érdekesség, amit tuti nem tudtál a kedvenc márkáidról

Ma már márkanevek kész hada része a köznapi beszélgetéseknek: megnézem a Google-n, vettem egy Nike-t, iszok egy Pepsit – mindenki számára világos, hogy miről van szó, amikor ezek a mondatok elhangzanak. Bár már jól ismerjük ezeket az óriási márkákat, biztos van olyan fun fact, amit te sem tudtál róluk – mutatjuk, mik ezek!

A logó mögötti inspiráció, vagy a megalkotó olykor igencsak meglepő motivációja aligha ismert, pedig kifejezetten érdekes lehet, pláne az adott márka kedvelőinek. Most lehull a lepel – megtudhatod, hogy a Facebook színe miért kék, és hogy hordott-e valójában farmert Levi Strauss.

A mindenki által jól ismert McDonald's napi körülbelül 68 millió embert „lakat jól" – ez a szám csaknem Magyarország lakosságának hétszerese.

Gondoltad volna, hogy ennyien választják ezt a gyorséttermet naponta?Fotó / McDonald’s

A Ben&Jerry's közkedvelt ínycsiklandozó jégkrémjei miatt, ám kevesen tudják, hogy eredetileg jeges finomság helyett lyukas finomsággal, vagyis bagellel terveztek foglalkozni.

Szerencsére nem a bagel lett a befutó. Milyen furcsa lenne jégkrém helyett...Fotó / Ben&Jerry’s

Az Amazon neve eredetileg "Cadabara" lett volna, ám esetleges kiejtésbeli nehézségek miatt maradtak a jól ismert folyónévnél.

A Twitter logóján látható jól ismert madárka nem névtelen – a Larry nevet viseli.

Szia Larry!Fotó / Twitter

A YouTube-ra percenként körülbelül 300 percnyi videó kerül feltöltésre.

A Facebook színe nem véletlenül kék: Mark Zuckerberg, a világhírű közösségi oldal feltalálója ugyanis vörös-zöld színvakságban szenved.

A lényeg, hogy nagyon jól passzol ez a szín az oldalhoz!Fotó / Facebook

1987 óta átlagosan két új Starbucks kávézó nyílik naponta.

Levi Strauss valójában egy arisztokrata volt, ennek fényében nem hordott farmernadrágot – a ma már meglehetősen trendi Levi's gatyók a munkásosztálynak készültek.

Ezt nem gondoltad volna, igaz?Fotó / Levi Strauss

A Google egyszer egy Raffia névre keresztelt tevét bérelt, hogy az állat utcaképeket készítsen számukra az Egyesült Arab Emírségek egy sivatagában.

Az Amazon logóján nem véletlenül van nyíl, amely az A betűről a Z-re mutat: ennek rejtett jelentése, hogy az Amazonon A-tól Z-ig mindent találhatsz, amire csak szükséged lehet.

Mit hittél, mit jelent a nyíl?Fotó / Amazon

Ha érdekel, hogy mi inspirálta a híres márkák neveit, akkor irány az Origo cikke!