Ezeket tudtad? A legfurcsább tények a brit királyi családról

A világ legkülönlegesebb, egyszerre hétköznapi és modern, ugyanakkor legendákkal övezett családja. Ezeket a fura tényeket még biztos nem hallottad róluk!

Nehéz megmagyarázni, hogy legtöbben miért érdeklődünk annyira a kiváltságos család iránt. Sokan szerencsésnek tartják őket és a helyükbe lépnének, mások inkább sajnálják, hogy vannak emberek, akiknek esélyük sincs eltűnni a nyilvánosság szemei elől. Legyen szó akár viselt dolgaikról, szerelmeikről, furcsa szokásaikról, mi mindent megnézünk és elolvasunk. Márpedig ezekből van nekik bőven, mint bárki másnak!

A királyi család tagjai nem szelfizhetnek és nem adhatnak autogramot

Ha egyszer az a szerencse ér, hogy a közvetlen közelébe kerülsz a királyi család egy tagjának, sajnos akkor sem reménykedhetsz abban, hogy csinálhattok egy szelfit vagy kapsz egy autogramot. A szelfizés a királynő helytelenítése miatt tilos, aki egyszerűen nem kedveli a szokást, autogramot pedig azért nem adhatnak, mert az esetleg hamisításhoz vezethet.

Hiába szeretnél emléket a találkozásról, szelfi és aláírás nélkül maradsz...Fotó / Getty Images

A közeli rokonok között valaki magyar származású

A királynő apai ágon elsőfokú unokatestvérének, Michael kenti hercegnek a felesége, Katalin, neves magyar felmenőkkel rendelkezik, anyai ágon ugyanis a Szapáry grófi család tagja. Édesanyja muraszombati Szapáry Mária grófnő volt.

Gondoltad volna, hogy a királyi család rendelkezik magyar felmenőkkel?Fotó / AFP

A londoni Towerben mindig kell lennie hat hollónak

Te tudod, miért vannak hollók az egykori várbörtönben?Fotó / Shutterstock

Vajon miért van tele London híres egykori várbörtöne ezekkel a baljóslatú fekete madarakkal? Bár jól emlékeztetnek az egykor ott lezajlott könyörtelen kivégzésekre is, a valódi ok egy legenda, mely szerint, ha nincs legalább hat holló a várban, akkor a királyság összeomlik.

Cambridge hercegnéje volt az első diplomás királyi menyasszony

Kate Middleton a St. Andrews-i Egyetemen szerzett diplomát művészettörténelemből 2005-ben. Egy darabig egyedül is volt ezzel a dicséretes eredménnyel, azonban 2018-ban Megan Markle csatlakozott a családhoz, akinek színművészetből és nemzetközi tanulmányokból van diplomája.

Kate Middleton a St. Andrews-i Egyetemen szerzett diplomát művészettörténelemből 2005-ben.Fotó / Pinterest

Károly herceg Diana hercegnő nővérével is járt

Mára már lehet, hogy nem sokan emlékeznek, de Károly herceg igazi nőcsábász volt annak idején. Olyannyira, hogy még egykori felesége, Diana hercegnő nővérével, Sarah-val is járt egy kis ideig, így ismerte meg Dianát is.

Károly herceg igazi nőcsábász volt annak idején.Fotó / Pinterest