Retro receptek a nyári melegre, amit te is biztosan imádtál gyerekként

Gyerekként a nyári melegből hazaérve biztosan téged is sok hűsítő finomsággal vártak szüleid. Te is tettél tejszínhabot a hideg gyümölcslevesre? A joghurtot lefagyasztottad vagy a jégkocka készítőben csináltál fagyit? Összeszedtünk három retro receptet, ami megédesíti a meleg nyári napokat és visszahozza a gyerekkori élményt.

Hideg tejszínhabos gyümölcsleves

Forrás: 123rf

 Hozzávalók:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 l víz
  • 350 g ananászkonzerv
  • 350 g meggybefőtt
  • 350 g őszibarack konzerv
  • 350 g szilvabefőtt
  • 1 közepes db alma
  • 1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
  • szegfűszeg ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
  • tejszínhab

Elkészítés:

  1. A vizet a gyümölcsökkel és a cukorral feltesszük főzni.
  2. Ha már forr a gyümölcsös lé, a pudingot a tejszínnel kikeverjük, és folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe.
  3. Ízesítjük, majd hagyjuk felforrni, és tálalhatjuk. Hagyjuk kihűlni, és hidegen tálalhatjuk tejszínhabbal.

Tipp: Gyorsabban elkészíthető fagyasztott erdei gyümölcs mix segítségével.

Tejfölös tésztasaláta

Forrás: 123rf

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 200 gramm szarvacskatészta
  • 2 db virsli
  • 100 gramm csirkemell sonka
  • 3 db csemege vagy kovászos uborka (ízlés szerint)
  • 1 db piros paprika
  • 3-4 evőkanál konzerv kukorica
  • 1 marék apróra vágott vöröshagyma
  • Szószhoz:
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1,5 evőkanál majonéz
  • ½ kávéskanál mustár
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Kifőzzük, lecsepegtetjük és kihűtjük a tésztát.
  2. Előkészítjük a hozzávalókat, megfőzzük a virslit és felszeleteljük őket.
  3. Tejfölben elkeverjük a majonézt, mustárt, a sót és a borsot.
  4. Az elkészített szószban elkeverjük a tésztát és minden egyéb hozzávalót.

Joghurtos jégkrémGyerekként hányszor tettél a Danon joghurtba egy kanalat és be a fagyasztóba? Elevenítsd fel a régi szokásokat és elő a házi jégkrém készítő szettel!

Hozzávalók:

  • 2-3 gyümölcsjoghurt
  • eper, málna, barack gyümölcs válogatás ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Keverd a gyümölcs joghurtokba a megmosott és összekockázott gyümölcs darabokat.
  2. Ha van töltsd jégkrém készítőbe, vagy ennek hiányában lapátold vissza a joghurtos pohárba.
  3. 2-3 órára tedd a fagyasztóba és már fogyasztható is.