Emlékszel? Öt dolog, ami nélkül egyszerűen NINCS gyerekkor

A gyermekkor tele van örömteli és vicces emlékekkel, amiket, ha akarna sem felejthetne el az ember, hiszen valamelyik családtag biztosan fel fogja emlegetni őket időről időre. A vicces emlékek azonban nem biztos, hogy mindig viccesnek tűntek: gyerekként lehet, hogy kész nyűgként éltük meg, amit a szüleink ránkerőltettek. Nézzük meg, mik is voltak ezek!

Persze semmi durvára nem kell gondolni, de nevetséges frizurákban és outfitekben kevés kétezres évek eleji gyereknek kellett szűkölködni, amihez jöttek a kötelező alvások, ártalmatlan füllentések, amiket akár kortalannak is nevezhetünk. Te melyiktől voltál ki a legjobban?

Kötelező alvás

Ugyan nem kétséges, hogy a gyerekeknek több alvásra van szüksége, gyerekként a kötelező alvásidő, vagy az ebéd utáni szundi néha kész büntetésnek hatott, pláne, amikor valami izgalmasat néztünk a tévében – ilyenkor nem volt elszomorítóbb mondat, mint a „Most már ideje aludni, egy-kettő!"

Gyerekként a kötelező alvásidő, vagy az ebéd utáni szundi néha kész büntetésnek hatottFotó / 123RF

Jézuska, Télapó és Fogtündér

A fent említett szentháromság szinte minden gyerek életének része, amivel nincs is baj – a kevésbé vidám rész a leleplezésnél kezdődik. Először egy másik gyerek gúnyosan elmondta, hogy felejtsd el a kedves jótevők létezését, ezután kételkedtél, majd mikor rákérdeztél anyánál, és csak hebegett, akkor tudtad, hogy ideje felnőni.

A fent említett szentháromság szinte minden gyerek életének részeFotó / 123RF

Nevetséges szettek

A kétezres évek elején még nem volt divat menő ruhákba öltöztetni a gyerekeket, közösségi média sem volt, ahol anya és apa megmutathatta volna az összeillő szetteid, így maradt az örökölt ruha, a szivárvány összes színében pompázó játszós szett, meg a többi szerkó, amin lehet nevetni a régi képeket nézegetve.

A kétezres évek elején még nem volt divat menő ruhákba öltöztetni a gyerekeketFotó / Pinterest

Őrült frizurák

A Life.hu cikke jól mutatja, hogy a nyolcvanas és kilencvenes évek viszik a prímet, ha brutális hajkoronákról van szó, azért gyerekként nekünk sem kellett a szomszédba menni egy klasszikus gombafrizuráért, vagy göndör haj esetén egy mikrofonra hajazó stílusért.

Tiltott finomságok

Akármilyen háztartásban is nőttél fel, tutira volt pár olyan étel, amit nem, vagy csak nagyon limitált mennyiségben ehettél, mert egészségtelen, vagy rossz a fogaknak. Persze törvényszerűen ezek voltak a kedvenceid, így minden adandó alkalommal óriási élvezettel fogyasztottad a tiltott finomságot.