Ha romantikus olvasmányt keresel a nyárra

Nicolas Sparks megfilmesített bestsellere, a Szerelmünk lapjai örök kedvenc marad a romantika műfajában. A Szerencsecsillag című könyve pedig minden bizonnyal téged is megsiratott. Most viszont mégsem ezeket, hanem a Vissza hozzádot választottuk nyári romantikus olvasmánynak.

A történet alapja egy modernkori Rómeó és Júlia változatnak is beillene. Két szerelmes fiatal, akik családjaik nézeteltérései miatt nem lehetnek együtt. Persze Sparks ezt megfűszerezte pár csavarral. A könyv két főhőse a gazdag családból származó Amanda Collier és a problémás, nehéz körülmények között felnövő Dawson Cole. Dawson családjának bűnözői múltjával nem tudnak azonosulni a lány szülei, annak ellenére, hogy a környezetéből kitörni akaró fiú a jó utat választotta.

Na de hol marad a boldog vég?

A fiatalkori szerelmet a valóság hamar lerombolja és a fiatal párnak el kell válnia egymástól. Amanda főiskolára megy, Dawson pedig rossz élethelyzetekbe keveredik. Huszonöt évvel később Amandának két gyermekes családja lesz, egy alkoholista férjjel. Dawson pedig egyedül él lakásában, próbál túllépni sötét múltján és fiatalkori szerelmén egyaránt.

A régi szerelmespár visszatér szülővárosába, a mindkettőjük számára sokat jelentő Tuck temetésére. Megismerjük közbe mindkettőjük életét. Az eltelt idő alatt útjaik teljesen kettéváltak, viszont sosem tudták teljesen lezárni magukba kettejük kapcsolatát és elfelejteni a másikat. Rövid találkozásuk csupán egy hétvégéig tart, de ez bőven elég ahhoz, hogy felszakadjanak a régi sebek, visszatérjenek az elfojtott érzések.

Az olvasó érzi az izzó levegőt közöttük és jön a mindent legyőző, igaz szerelem? Megoldják a lehetetlent együtt harcolva a világ és sorsuk ellen? Boldogan élnek kacsalábon forgó palotában? Akkor most tekerj kicsit fentebb a szövegben...

A Szerelmünk lapjaihoz hasonlóan szintén megfilmesítették, úgyhogy a könyv után mindenképp nézzétek meg a filmet is.