Augusztusi programajánló kisiskolásoknak

Sok-sok izgalmas rendezvény, zenés mulatságok, fesztiválok sora, hagyományőrző időtöltések, a technológia vívmányai, sport, a történelem érdekességei és még rengeteg más, figyelemre méltó program hívogatja a fiatalabb generációt augusztusban, az ország legkülönbözőbb pontjain. Íme, néhány közülük!

Drone Day, augusztus 7.

Az új szolnoki Repülőmúzeumban, az idén először megrendezett Drone Dayen a drónversenyekről ismert akadályokra, kiállított repülők és helikopterek között lavírozó drónokra, drónszimulátorokra és  egy katonai drónbemutatóra is lehet majd számítani. Mindemellett pedig, még néhány Tesla autót is szemügyre lehet majd venni testközelből. A rendezvényen számos kiállító gondoskodik majd a lehető legdrónosabb élményről.

Helyszín: Szolnok, Szolnoki Repülőmúzeum (RepTár)

Részletek itt.

Legyél te is részese a lehető legdrónosabb élménynek!Fotó / 123RF

I. Füredi Családi Fesztivál, augusztus 11., 10:00-20:00

Az Alma együttes koncertjével, egy kis ninjáknak való akadálypályával, sup bemutatóval, mozival, kincskereséssel, elektromos teszt autókkal, környezetvédelmi játszóházzal és számos izgalommal várja az I. Füredi Családi Fesztivál a kalandvágyó résztvevőit.

Helyszín: Balatonfüred, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ

Részletek itt.

Irány a Balaton!Fotó / Balatonfüredi fesztiválok

XXV. Végvári Vigasságok, augusztus 14-15.

“Láss csatát!” Augusztus 2. hétvégéjén újraéled a kultusz és ismét élettel telik meg az Egri Vár (immár 25. alkalommal). A Végvári Vigasságok az egész családnak tartogat meglepetéseket: korhű viselet- és fegyverbemutatókkal, tárlatvezetésekkel, táncházzal, népi játszótérrel, koncertekkel, kiállításokkal és megannyi más, hagyományörző programmal várják a kora-újkori Eger iránt érdeklődőket.

Helyszín: Eger, Dobó István Vármúzeum

Részletek itt.

A Végvári Vigasságok az egész családnak tartogat meglepetéseket.Fotó / eger.hu

Gyerekkoncertek a Millenáris Parkban, szombatonként augusztus 21-ig

A Zenélő Budapest keretében, minden szombaton 11-től ingyenes koncertekkel várja a zenekedvelő csemetéket a Millenáris Park! Augusztus 7-én a Bergengóc Zenegóc Társulat, augusztus 14-én népi tánc és bábjátékkal kedveskednek, augusztus 21-én, pedig a Klárisok zenekar lép fel a budai Millenárison. (Ugyanitt minden vasárnap 16-19 óráig lehet részt venni egy igazi, interaktív zenei programon; a közösségi hangszerek kiállításán.)

Helyszín: Budapest, Millenáris Park, Széllkapu Park

Részletek itt

 Legendás lovagkor - Az apród titkos küldetése - kiállítás,augusztus 22-ig

Egészen augusztus 22-ig, a Vajdahunyad várában tekinthető meg az az izgalmas kiállítás és kalandjáték, amely egy képzeletbeli, középkori világba vezérli az érdeklődőket. A résztvevők egy küldetésre, megbízásra számíthatnak, amelynek során nem csak a lovagkor legendás világát fedezhetik fel, hanem még a lovagi címet is elnyerhetik. A kiállítás a Vajdahunyadvár gótikus termében kapott helyet. A megváltott belépővel a múzeum összes további (állandó és időszaki) kiállítása megtekinthető!

Helyszín: Budapest, Vajdahunyad vára, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár

Részletek itt.

Nézd meg te is a Legendás lovagkor - Az apród titkos küldetése című kiállítást.Fotó / legendás lovagkor

Szamárfül Családi Fesztivál, augusztus 27-29.

Augusztus végén Pécs kulturális városrésze néhány napra egy hatalmas játszóházzá, egy bámulatos, élő forgataggá változik, ahol koncertek, kézműves foglalkozások, játszótér, színházi előadások, kirakodóvásár és a legkülönbözőbb programok fogják - minden bizonnyal - elvarázsolni az odaérkezőket. A belépés ingyenes!

Helyszín: Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed

Részletek itt.

 XIV. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva, augusztus 27-29.

Szintén augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg a ‘Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva’ névre hallgató kulturális programkavalkád, ahol az egész család megtalálhatja a számítását. A kisebbeket bábszínház, ügyességi programok és bábszínház várja, de lesznek városismereti séták, koncertek, fényfestés a Fő téren és a megszokott, gazdag gasztronómiai kínálat sem marad el.

Helyszín: Szentendre, több helyszínen

Részletek itt.

Szentendre esti fényei.Fotó / szentendre.hu

Érdekelnének a szeptemberi programok is? Látogass vissza a SuliLife-ra szeptember 1-jén!