Gondoltad volna? 5 dolog, amit nem tudtál a legmókásabb italról, a bubble teáról

Már több éve jelen van Magyarországon is a bubble tea, vagyis a gyöngyös tea. Ennek ellenére sokan ódzkodnak megkóstolni, ami nem olyan nagy csoda, hiszen a magyar italtárban nincsen semmi ehhez fogható.

Viszont minden ellenszenv ellenére érdemes kipróbálni ezt a furcsa italt. Elképesztően izgalmas élményt nyújt a tea és az ízesített gyöngyök játéka, amit első kortyra nehéz lesz felfogni, de a másodikra már úgy fogod imádni, mint apád a marhapörköltet.

Pereskedés volt miatta

Abban megegyezés van, hogy a '80-as években, Tajvanon született az ital, viszont itt két teaház is magáénak tartotta, ami miatt bíróságra is mentek. Végül egyikőjük se tudta levédetni a receptet, így futótűzként elkezdett terjedni.

Minden ellenszenv ellenére érdemes kipróbálni ezt a furcsa italtFotó / 123RF

Veszélyes is lehet

2019-ben egy 14 éves lány került kórházba öt napos székrekedéssel és erős hasi fájdalmakkal, amit feltorlódott teagyöngyök okoztak. Szóval érdemes őket jól elrágni, hogy ne kerülj hasonlóan szorult helyzetbe.

Jól alkalmazkodik

Alapjáratban rengeteg íze lehet a gyöngyös teának, de ahogy terjed a világban, minden ország egy kicsit a saját képére formálja, és a saját ízeit keveri bele.

Alapjáratban rengeteg íze lehet a gyöngyös teánakFotó / 123RF

Megélt egy botrányt is

2011-ben több tajvani teásnál DEHP-t, műanyaglágyítót találtak az italokban. Ez elképesztően veszélyes az emberre, ami miatt minden teás forgalma visszaesett, még azoké is, akiknél nem mutatták ki ezt a vegyszert.

Kaliforniában imádják

A nyugati parton bobának hívják ezt az italt, és egyesek teljes mértékben megélik a „boba életet", és folyton gyöngyös teát isznak. Reméljük jól megrágják a gyöngyöket és nem jutnak fent említett lány sorsára.

Végezetül itt egy igazán jó bubble tea receptje a Mindmegettéről, hogy lehűtsd magad a gyilkos nyári melegben.