Rendrakás, avagy hogyan tegyük kellemessé ezt a nem éppen közkedvelt tevékenységet

Bármiféle rendszerezésről is legyen szó, valljuk be nem ez a világ legnépszerűbb délutáni programja, ahogy a délelőttöket sem dobja fel túlságosan. Viszont kétségtelenül hasznos. Éppen ezért készítettük el Nektek ezt a listát, amellyel kihozhatjátok belőle a maximumot!

  • Ahogy rendezgetjük a dolgainkat, gondolataink is kitisztulnak és mint egy puzzle állnak össze az eddig akár elveszettnek vagy épp reményvesztettnek hitt elképzelések. Államvizsga előtt állsz? Akkor irány a tananyagok sokasága, amik csak a kiválogatásukra várnak. Ami még fog kelleni kincsként őrizd, viszont ami már felesleges, mehet további felhasználásra! Hidd el nyugodtabb leszel, hogy nem államvizsga előtt kell ezzel foglalkoznod!
  • Lehullott pár szikla a válladról? Nem csoda, környezetünk tisztává varázsolása rendkívül jó hatással van lelki egészségünkre is. Valamint, ha épp ki szeretnéd dobni a már régi ruháidat vagy kacataidat, kifejezetten jót tehet egy pár könnycsepp elmorzsolása is. A lélek megkönnyebbül és még a lakás is megszabadul pár felesleges tárgytól. Ki gondolta volna, hogy akár így is lehet kezelni a stresszes pillanatokat?
  • Amint lezárunk egy fejezetet megnyílik egy következő. Sokszor hallani ezt ugye? Tehát amíg rajtad van a világ vagy épp az egyetem terhe, nem tudod jól érezni magad, bárhol is kirándulj ezen a szép világon. Tehát seprűt és lapátot a kézbe, mert akár virtuálisan akár a valóságban is, de rendet kell tenni a fejekben. S így már semmi akadálya nem lesz annak, hogy felejthetetlen nyári élményekkel gazdagodjatok. Természetesen csakis jó értelemben.
  • Amennyiben magunkon segítettünk itt az ideje másokkal is megtenni mindezt. A rendezgetések közepedte ugyanis biztosan ráakadtok majd valamilyen számotokra felesleges vagy duplikált ruhaneműre vagy krumplipucolóra. Igazából mindegy. A lényeg, hogy alkalmas legyen a továbbadásra és a későbbi használatra. Számos helyen gyűjtenek mindenféle ilyesmit, amit majd odaadnak az arra rászorulóknak. Az adományozás által pedig nem csak mások kapnak, hanem Te is egy jókora jó érzéssel térhetsz haza, de legalábbis egy mosollyal biztosan.
  • Mi kell még a nyárhoz? Hát sajnos pénz sem árt, ha van a háznál. Mivel a kiszelektált mindenféleség között száz százalékosan akad valami olyan is, amit tovább lehet értékesíteni, így érdemes azokat az eladó kupacba sorolni. Rengeteg weboldal, Facebook csoport alakult csak erre a célra, ezáltal garantáltan találtok valami számotokra ideálisat, ahol megtaláljátok számításaitokat.
Forrás: 123rf

Sok-sok gonddal később és remélhetőleg jóval vastagabb pénztárcával, pedig már nincs olyan ember a Földön, aki ne tudna jó szívvel gondolni a takarítás eme nagyon percíz válfajára. Így hát mindenkit csak bíztatni tudunk a rendrakásra és sok szerencsét kívánunk ehhez a sokszínű tevékenységhez!

Végezetül pedig pár hasznos oldal!

Ha eladnál vagy cserélnél:

Ha adományoznál:

  • Egy kedves és segítő alapítvány
  • Ezt az oldalt a budapestieknek ajánljuk
  • Itt pedig a Google Maps segítségével találhattok adományozásra alkalmas helyeket szerte az országban.