Ismerős? 4 dolog, ami nélkül nincs családi nyaralás

A családi nyaralásokat minden évben alig várjuk, még akkor is, ha előre meg tudjuk mondani, hogy miken veszünk majd össze. Nem baj, így szeretjük.

A gyerekkori családi nyaralások legtöbbünknek a legkedvesebb emlékei közé tartoznak, pedig amikor ott voltunk, elég sokat bosszankodtunk. Valahogy azonban ezeket a bosszúságokat elfelejtjük, vagy vicces színben látjuk, és úgy érezzük, hogy ezek nélkül nem is lenne izgalmas, amikor a família útnak indul.

Vita az indulásnál

Nem is igazi nyaralás a nyaralás, amíg össze nem kaptok indulás előtt, legtöbbször azért, mert már eleve mindenki stresszes a késés miatt. Legtöbbször a csomagtartóba mindent begyömöszölni próbáló apuka idegrendszere mondta fel a szolgálatot legelőször, és akadt ki, hogy túl sokat és egyébként sem megfelelő táskába csomagolt a család.

„Mikor érünk oda??"

Bár ezt a kérdést elég hamar kinövik a gyerekek, mindig akadt valami, ami utazás közben az autóban merül fel problémaként. Az egyik testvér panaszkodott, hogy nem fér el a másiktól, valaki más zenét akart hallgatni, mint ami éppen ment, valaki pedig öt perccel indulás után éhes vagy mosdóba kell mennie. Ilyenkor fogalmatok sem volt, hogy fogtok több órát végigülni egymás mellett.

Nem is igazi nyaralás a nyaralás, amíg össze nem kaptok indulás előttFotó / Pixabay

Családi társasjátékok

Remélhetőleg, nem maradt otthon a társasjáték válogatás, amit a nyaralásra készítettetek össze, hiszen ez a legjobb esti családi program. Ha sikeresen kiválasztottátok a játékot, ami mindenkinek megfelel, akkor már csak abban kell vita nélkül megegyeznetek, hogy tulajdonképpen mik is a szabályok, ami fura módon még úgy is vitás időnként, hogy a leírásban minden benne van. Csekkold az Unilife cikkét, ha érdekel, hogy mik a legjobb családi társasok.

Vízi csaták

Ha vízparti nyaralásra mentek, elmaradhatatlanok a vízi játékok, amik általában ártatlanul, egy kis labdázással indulnak, de a végük valahogy mindig ádáz, egymást lenyomós csatákban végződnek. Általában mindenki megússza, de gyakran előfordult az is, hogy a legtöbbször lenyomott legkisebb sértődötten távozott.