Munka és otthonülés - avagy amikor a nyár nem annyira fergeteges, mint remélted

Fájó a felismerés, de a nyár nagy része bizony már eltelt, és lassan kénytelenek leszünk szembenézni a ténnyel, hogy nem biztos, hogy olyan egetrengető volt, mint ahogy azt elterveztük. A hőn áhított bulik, barátok és állandó szórakozás nem igazán lett kimaxolva – de miért nem?

Emlékszel arra az érzésre, amikor télen és tavasszal bezárva, vakcinára várva, online oktatásban csak a nyár gondolata éltetett? Vizualizáltad, ahogy végre eljön az ennyire még sosem várt szabadság, amikor felejthetetlen élményekben lesz részed, most pedig kissé lehangoltan érzékeled, hogy egy ilyen élményre sem emlékszel? Megnyugtatunk: nem vagy egyedül!

Minden pénzbe kerül...

Akár van melód a nyárra, de pláne, ha nincs, szórakozni túlnyomó többségben pénzbe kerül – evés, ivás, belépők: pár ezer forint alatt tuti nem ússza meg az ember a mulatozást, és ha te még szívesen áldoznál is a fergeteges élmények reményében, a baráti társaságban biztos lesz valaki, aki inkább spórolna, vagy akinek szimplán nem telik rá, hogy egy TALÁN jó buliért fizessen.

Különböző beosztások...

Senkinek nem kell bemutatni a szituációt, amikor nyáron ráírsz a baráti társaságodra, hogy mikor érnek rá, majd kiderül, hogy mindenki különböző napokon szabad, így végül két héttel későbbre tudtok betervezni valami lazább iszogatást, (hiszen a következő nap már meló van), az idő pedig nem vár egyikőtökre sem.

Fájó a felismerés, de a nyár nagy része bizony már eltelt.Fotó / Unsplash

Mikor a semmivel megy el a nap...

Nyáron mindenkinek vannak olyan napjai, mikor csak a légkondis szobában fetreng, és megállás nélkül az Instát meg a TikTokot pörgeti, majd az idő előrehaladtával egyre nyomorúságosabban érzi magát. Az egyik ismerős épp a spanyol tengerparton héderel, a másik fullos étteremben vacsorázik élete szerelmével, te pedig már ötödik napja ki sem mozdultál.

Első körben engedd el a gondolatot, hogy másoknak jobb a nyara: mindenki csak a tökéletes, Insta-kompatibilis pillanatait osztja meg a neten, az unalmas napokról vagy a nem éppen menő munkáról nem sok posztot fogsz látni. Ha pedig zavar a semmittevés és a nyár múlása, akkor tedd le a telefont, sétálj egyet, vagy menj el egy szabadstrandra vagy parkba egy jó könyv (vagy egy éppen szabad barát) társaságában, és élvezd a szép időt! Nem kell, hogy a magas elvárásaid tönkretegyék a nyár fennmaradó részét, hozd ki belőle, amit tudsz, de ne feledd: ez sem több egy évszaknál!

Ha a probléma másik oldala, vagyis egy szülő szemszöge is érdekel, akkor kattints a She cikkére!