Az állatvilág celebjei - a leghíresebb négylábúak a világon

Talán nem olyan meglepő senki számára, ha azt mondjuk, hogy nemcsak az emberek között, hanem az állatvilágban is vannak olyan egyedek, amelyek valamilyen okból híresebbek lettek, mint társaik. Közülük gyűjtöttünk most össze néhányat.

Vannak állatok, akiket mémekből, másokat pedig a történelem során véghezvitt különleges tetteikről ismerünk. A lista természetesen ennél sokkal hosszabbra is nyúlhatna, de mi most öt különleges négylábút szeretnénk bemutatni.

A rangidős teknős - Jonathan

Jonathan - vagy magyarosan Jonatán - teknős jelenleg a világ legidősebb szárazföldön élő állata, becslések szerint ugyanis az 1800-as évek elején született páncélos most 189 éves lehet. Jonathanről 1886-ban készült egy fotó, amin kutatók szerint már felnőtt korában látható, ennek köszönhetően lehet megbecsülni a korát.

Johnatan, a teknősFotó / AFP

A magyar csoda - Kincsem

Ki ne hallott volna már a legendás angol telivér, Kincsem történetéről? A sokszor csak "magyar csodaként" emlegetett kisbéri kanca méltán rászolgált erre a jelzőre, ugyanis az 54 versenyből, amin pályafutása alatt elindult, mindegyiket megnyerte. Életéről 2017-ben, Herendi Gábor rendezésében készült egy szintén sikeres film is.

KincsemFotó / Die Stute

Az internet sztárja - Grumpy Cat

Az internet világában csak Grumpy Cat - azaz mogorva macska - néven elhíresült cicus Kincsemhez hasonlóan rászolgált a nevére. Az eredetileg Tardar Sauce névre keresztelt házikedvenc mogorva arckifejezése több száz internetezőt megihletett, akik rengeteg mémet gyártottak róla az évek során.

Grumpy CatFotó / Dan Callister/REX/Shutterstock

A vadon szülötte - Elza

Elza az oroszlán története Joy Adamson: Born Free (magyar fordításban Oroszlánszív) című könyvének köszönhetően terjedt el a világon.

ElzaFotó / Getty Images

Joy és férje, George nevelték fel együtt a nőstény oroszlánt, mert nem akarták, hogy állatkertbe kerüljön. Nekik köszönhetően Elzát vissza lehetett engedni a vadonba társai közé.

Kutya az űrben - Lajka

Lajka története sajnos korántsem tartozik a vidám sztorik közé. Ez a Moszkva utcáin kóborló kutya lett ugyanis az első élőlény aki az űrben járt. Lajka élete és tragikus halála viszont egyáltalán nem volt hiábavaló, hiszen bebizonyította, hogy az élő szervezet képes kibírni egy űrstartot, és a súlytalanság körülményeit is.

LajkaFotó / Getty Images

Lajkán kívül számos más kutya is tett szert hírnévre a történelem során, róluk a Life.hu cikkében olvashatsz bővebben.