Epic fail: 4 közismert trükk a magazinokból, ami nem működik

Ha magazinokat görgetünk vagy lapozgatunk, rengeteg jó tippet olvashatunk, de vannak köztük olyanok is, amelyek már első ránézésre is erősen kérdőjelesek. Te melyik hackekre gyanakszol, hogy óriási bukta valójában?

Ha valamilyen problémát szeretnél megoldani, de nincs ötleted hogyan, vagy lenne, de nem áll rendelkezésedre minden szükséges eszköz, akkor azonnal rákeresel: hogyan lehet X-et Y-nélkül? Csodák csodájára mindig van megoldás, sajnos azonban, nem mindig működik, főleg, amikor a trükk túl egyszerű ahhoz, hogy igaz legyen.

A problémáink megoldására mindig akad valami házi praktika, de lehet, hogy ez nem minden esetben jó választás.Fotó / 123RF

Tegyél fokhagymát a párnád alá, és minden gondod megoldódik

Hihetetlen, de ennek a házi praktikának az ígérete, hogy ha fokhagymát teszel a párnád alá, akkor megöli a vírusokat, baktériumokat, meggyógyítja a megfázásodat és még jobban is alszol tőle. Bár a fokhagyma jótékony hatásai tagadhatatlanok, ezeket valószínűleg nem lehet úgy elérni, hogy csupán rajta alszol. Ennyi erővel tankönyvekkel is kipróbálhatod a párnás trükköt.

Szódabikarbóna a bőrproblémák ellen

Ki ne keresett volna kamaszként házi megoldást a pattanásaira? A házi trükk szerint a szódabikarbónából és kókuszolajból készített maszk megelőzi és eltünteti a pattanásokat, mivel lúgosítja a bőr felületét. Mi nem ajánljuk, hogy ilyesmivel kísérletezz, mivel komoly károkat is okozhatsz a bőrödben, ha mindenféle házi kotyvalékokat rákensz. A kókuszolajtól például még jobban begyulladhat a bőröd. Keress fel inkább egy szakembert, aki ajánlhat megfelelő krémet és lemosót, ami kezelhetővé teszi a problémát.

Ki ne keresett volna kamaszként házi megoldást a pattanásaira? A legjobb választás az, ha szakemberhez fordulsz.Fotó / 123RF

Tojás vagy tejföl égési sebre

Régi „népi gyógymód", de már első ránézésre is valószínűtlennek tűnik, sajnos ennek ellenére is makacsul tartja magát az emberek fejében. Amikor ezzel az ötlettel előállt valaki, valószínűleg még nem volt minden sarkon egy gyógyszertár, ahol azonnal megveheted az egyszerű égési sérülést csodásan kezelő termékeket. Inkább ezeket keresd fel, mivel további problémákat okozhat, ha oda nem való dolgokat kensz a sebedre.

Túró napégésre

A hideg túró egy pár percig lehet, hogy enyhíti a napégés okozta fájdalmat, de nem jelent valódi megoldást, a vajhoz és tejfölhöz hasonlóan. Ehelyett ajánlott inkább megfelelően védekezni a nap ellen, ahogy egy korábbi cikkünkben már leírtuk, és a túrót meghagyni palacsintába vagy túrós tésztának.