Emlékszel még rájuk? Gyerekkorunk legborzalmasabb filmjei – a Z generáció egykori kedvencei

Gyerekként nehezebb megállapítani, hogy melyik filmek a jók, és melyek a rosszak. Utólag azonban sokszor megváltozik a véleményünk a gyerekként nézett mesékről, sőt, akár meg is utálhatjuk őket, legtöbb esetben teljesen jogosan.

Amikor még gyerekek vagyunk, nem tudjuk elképzelni, szüleink miért utálják az Én kicsi pónimat, a Witchet vagy a High School Musicalt, később pedig az Alkonyatot. Szinte sértő, hogy ők nem tudják ugyanolyan élvezettel nézni az általunk kedvelt meséket, filmeket, és teljesen kiábrándulunk akkor, amikor kifejezik nemtetszésüket.

Ezekre a történetekre örökké gyerekkorunk egy darabjaként fogunk gondolni, ám utólag, valószínűleg több emberben megfogalmazódott a kérdés, hogy tudta olyan élvezettel nézni a következő ominózus filmeket:

Hannah Montana

Hannah MontanaFotó / Getty Images

A Disney Channel egyik legkedveltebb műsora nem volt más, mint a Hannah Montana. A történet egy énekes tini lányról szólt, aki a hagyományos gimnazista életét megőrizve minden alkalommal parókában lépett színpadra, ez által el tudta titkolni személyazonosságát az emberek elől. Lényegében semmit sem lehet kiemelni a sorozatból, mert értéket nem igazán láttunk a képernyőn, bár tény, Miley Cyrus jól járt, hisz általa ismerte meg őt a nagyközönség.

High School Musical

High School MusicalFotó / Disney Channel

Minden lány oda volt Troy és Gabriella szerelméért, valamint az éneklős, táncos betétekért. A kislányok imádták, a szülők már kevésbé. A történet két főhőse Troy, a kosaras fiú, és Gabriella, az okos és tehetséges lány szerelméről szól, akik látszólag teljesen más világban élnek, mégis egymásra találnak. Természetesen a történetben helyet kap a hátráltató erő Sharpay szerepében, aki mindenáron meg akarja magának szerezni Troyt. A dráma hatalmas, legalábbis a 8-12 éves lányok számára az volt.

Camp Rock

Camp RockFotó / Disney Channel

A következő Disney csillag nem más, mint Demi Lovato volt. A Camp Rock című film semmiben sem különbözött a többi zenés, táncos filmtől, amiket a Disney Channelt néző fiatalok láthattak. Ugyanaz a szerelmi dráma, cicaharc és áskálódás jellemezte, mint a Hannah Montanát vagy a High School Musicalt. Ebben az esetben annyi volt a különbség, hogy a fiatalok zenei táborba mentek, ott csillogtathatták meg tehetségüket. A film további felfedezettjei a Jonas Brothers voltak, akik 2005 és 2013 között tevékenykedtek.

Érdekelnek még hasonló filmek, amelyek sokszor kikészítették a szülőket? Akkor látogass el a Life.hu oldalára!