Hátrább az agarakkal! Ezek az állatok nem félnek az autóktól – 5 videó, amelyet muszáj látnod!

Kétségtelen, hogy az emberi tevékenység óriási mértékben van hatással az állatok életére és élőhelyére – sajnos. Éppen ezért elkerülhetetlen, hogy időnként a mi civilizációnk és az állatvilág között összetűzésekre (vagy legalábbis furcsa találkozásokra) kerüljön sor.

Az udvarias maci

A Washington államban készült (immáron tízéves!) felvétel csupán hét másodperc, mégis a mai napig ezrek szívét melengeti meg. Döbbenetes látni, hogy a hatalmas és veszélyes grizzly mennyire kedvesen és nyugodtan utánozza az autóban ülő lány integetését.

Wellnessező bölény

Az Origo cikke szerint a bölényt Colorado államban kapták lencsevégre. Bármennyire is nagydarab ez a patás, nem tűnik túl félelmetesnek: remekül használta az autót némi vakarózásra. Arról persze nem szól a fáma, hogy a tulajdonos mennyire örült később ennek, de reméljük, az állat nem okozott komoly kárt.

A kíváncsi oroszlán

Joshua Sutherland testvéreivel szüleit látogatta meg Dél-Afrikában, a találkozást pedig egy kis oroszlán nézéssel is kiegészítették. Arra azonban nem számítottak, hogy az egyik állat kis híján útitársukká is válik az autóban...

Potyautas héja

Ez a jómadár egy hurrikán elől menekülve tette azt, amit mi magunk is tennénk: beszállt egy taxiba. Többszöri felszólításra sem szerette volna elhagyni a kényelmes anyósülést, így hát a sofőr szíve megesett rajta, és oltalmat nyújtott szegény jószágnak a vihar végéig.

A kétségbeesett bika

Sajnos nem minden találkozás végződik olyan békésen, mint az előbbiek. A videó Spanyolországban készült egy úgynevezett bikafuttatás alkalmával, mikor az összezavarodott állatokat a városok utcáin kergetik végig a résztvevők. Nem csoda, ha a bika a közelben parkoló terepjárón vezette le a dühét: hihetetlen pusztítást vitt véghez.

Ez a videó jó emlékeztető arra, hogy az állatokban is rejlik annyi (sőt sokszor több) erő, mint bennünk, és megilletik őket a tiszteletet, sőt, joguk van a nyugodt, felesleges zaklatásoktól mentes élethez.