Az esztétikai verseny legnagyobb vesztesei: a világ legrondább állatai – II. rész

Az állatok esetében nem olyan fontos a külső megjelenés, hisz minden formának, testrésznek, tulajdonságnak megvan a maga praktikus szerepe. Azt azonban nehéz figyelmen kívül hagyni, hogy a következő állatok milyen nevetségesen néznek ki.

A természetet nem igazán érdekli, ki születik szépnek, és ki csúnyánk. Az állatok adaptálódtak környezetükhöz és életstílusukhoz, aminek következményeként előfordult, hogy elég rondák lettek szegények.

Természetesen ez nem probléma, hisz bármilyen csúfak is ezek az élőlények, több esetben az igencsak különleges külsejük elengedhetetlen túlélésükhöz. A Sulilife cikkében már találkozhattál olyan halakkal is, melyek a tenger fenekén lévő nagy nyomás miatt sikerültek borzalmasra, most pedig hoztunk még pár hasonló állatot.

Nem a legszebb teremtések, de nem tehetnek róla. Kattints a képre a galériáért!  

1. Leptoptilos

A gólyafélék rendjébe tartozó madár nem kifejezetten szemet gyönyörködtető. Általában halakra, hüllőkre, rágcsálókra, békákra vadászik, ám, a döghúst is néha fogyasztja. Ez nem olyan meglepő, hisz külseje miatt könnyen összekeverhető akár egy keselyűvel is.

LeptoptilosFotó / 123RF

2. Kis patkósdenevér

Léteznek egészen cuki, nagy szemű gyümölcsevő denevérek, ám a kis patkósdenevér pont nem az aranyos állatkák listáját bővíti. Magyarországon a legelterjedtebb denevér faj, akár városokban is találkozhatsz velük. Rovarokra vadásznak, tehát nem kell félni tőlük, kifejezetten hasznos állatok.

Kis patkósdenevérFotó / Duna-Ipoly Nemzeti Park

3. Vörösajkú denevérhal

Ez a halfaj nem az úszási tehetségéről híres. Nevetséges módon egészen gyenge benne, a tenger fenéken sétál úszás helyett. Háromtól akár hetvenöt méter mély vízben is élhet, vörös ajkai pedig ívás, azaz "hal randi" közben játszik fontos szerepet.

Vörösajkú denevérhalFotó / Pinterest

4. Kínai óriásszalamandra

A szalamandrák egyik legnagyobb képviselője, ám sajnos az élőhelye irtásának, a környezetszennyezésnek, valamint a túlzott vadászatának köszönhetően súlyosan veszélyeztetett fajjá nyilvánították.

Kínai óriásszalamandraFotó / Wikipedia

Érdekelnek még hasonló, nem épp szépségverseny győztes állatok? A Ripost oldalán még találkozhatsz hasonlóval.