Dolgok, amik ma még jó ötletnek tűnnek, később azonban meg fogod bánni

A felnőtté válás egyik alapfeltétele az, hogy kialakítsd az identitásod, tudd, ki is vagy valójában. Ehhez azonban egy hosszabb utat kell megtenni, ami előfordulhat, hogy tele lesz bakikkal, sőt, akár nagyobb hibákkal is.

Biztosan te is hallottad már azt, hogy ha azt szeretnéd, hogy felnőtt emberként tekintsenek rád, úgy is kell viselkedned. Ez nem feltétlen azzal jár, hogy fel kell adnod mindent, ami esetleg szórakozással és lazasággal járhat, szimplán annyit, hogy meg kell tanulnod, milyen keretek között tudod megőrizni a fiatalos komolyságod. De milyen buktatókkal találkozol addig, amíg ezt eléred?

1. Önmagad elrejtése

Az első és egyik legfontosabb dolog az, hogy minden helyzetben önmagad add, és ne a környezeted elvárásainak megfelelően alakítsd egyéniséged. Legyél intelligens, kedves, humoros, de mindezt úgy tedd, hogy közben csak saját magad adod.

Az első és egyik legfontosabb dolog az, hogy minden helyzetben önmagad addFotó / Shutterstock

2. Öltözködés

Elengedhetetlen része annak, hogy komolyan vegyenek az, ha az eseményekhez, helyzetekhez igazítod öltözködésed. Az egyensúlyra kell törekedned, hogy megőrizhesd fiatalságod, emellett azonban ne tűnj nyugdíjasnak, nevetségesen komolynak. A Life.hu oldalán olvashatsz tovább olyan divatbakikról, amelyektől öregnek és fáradtnak tűnhetsz, lehet, te is elkövettél már közülük pár stílushibát.

3. Külső drasztikus változtatása

Bármilyen külsővel kapcsolatos beavatkozás, ami maradandó nyomot hagy rajtad. Legyen szó tetoválásokról, plasztikai műtétről, a lényeg, hogy nem érdemes olyan dologba belevágnod, ami nem feltétlen szükséges, esetleg elkerülhető. Természetesen nem kell ellenezni ezeket, viszont ha csak a „Stay Strong" vagy hasonló gáz tetkót szeretnél varratni, gondolj arra, hogy pár év múlva még megbánhatod.

Ha gáz tetkót szeretnél varratni, gondolj arra, hogy pár év múlva még megbánhatod.Fotó / Shutterstock

4. Hamis barátok

Minél hamarabb jössz rá arra, kik a hamis barátaid, annál könnyebb életed lesz. A beléjük fektetett energiát sokkal hasznosabb és érdekesebb dolgokba is belefektethetnéd, hisz ők úgyis el fognak tűnni az életedből az évek során. Ismerd fel a jeleket, és szakítsd meg a kapcsolatot, amilyen hamar csak lehet.