Hidd el, meg fogunk győzni: ezért az Alkonyat-sorozat részei a legjobb őszi filmek

Jó őszi filmet keresel? Itt a tökéletes lányos film arra, hogy bekuckózz a barátnőiddel és egy forró csoki mellett nosztalgiázzatok.

Annak ellenére, hogy az Alkonyat-sorozatot manapság mennyien lehúzzák, a 2010-es évek elején taroló filmek sikerét már semmi nem veheti el. Sokunknak foglal el a szívében különleges helyet a könyv- és filmsorozat, és pont a lassan beköszöntő, hidegebb őszi idő a legtökéletesebb alkalom arra, hogy újra elővegyük őket.

Iskolai jelenetek

Aki ismeri ezt az alapművet, jól tudja, hogy az egész sztori apropója az, hogy Bella Arizonából Washington államba költözik, és ezzel új gimibe kerül. Ha még jobban rá szeretnél hangolódni az őszre és az iskolára, akkor pont kapóra jönnek a jelenetek, amelyek Bella beilleszkedése, új barátai és az iskolai események körül játszódnak.

Fotó / Netflix

Borongós hangulat

Bár nem tudhatjuk, hogy meddig tart az indián nyár, ha szereted az őszi, esős, ködös hangulatot, akkor tökéletes választás a kanapéra bekuckózva az Alkonyatot nézni, mivel köztudott, hogy a Washington állambeli Forks városkában a napos órák száma meglehetősen alacsony, így a filmek nagyszerűen visszaadják azt, amire a borongós idő rajongói vágynak.

Borzongás

A sorozat, annak ellenére, hogy az őszi kuckós hangulatot is közvetíti, tele van izgalmas jelenetekkel, amelyektől a hideg futkos a hátadon. A vámpír sztorik már hosszú évtizedek óta fogva tartják a nézőközönséget, ami miatt sokan közhelyesnek tartják a témát, de ami ennyi ideig tartja magát, annak oka van. Az őszi, halloweeni borzongásba pedig nagyon is beleillik.

Hideg színvilág

Az egész sorozat mesterségesen hideg, már-már kék színvilága hatásosan adja át a viszonyok és a helyzetek veszélyességét, valamint az időjárás nyirkosságát. Elég csak belenézni, és az ember máris szeretne felvenni egy bolyhos zoknit és takaróba burkolni magát, hogy ne fázzon meg Forks északi, óceáni időjárásában.

Rómeó és Júlia románc

Bella és Edward románca finoman szólva is halálra ítélt. Bár a végén azért megússzák a csúf végzetet, rengeteg kalandon és nehézségen kell átmenniük ahhoz, hogy végleg együtt lehessenek. A sok szomorú jelenet, például amikor Bella hónapokig ül ugyanott a szobájában, összetört szívvel, mert Edward elhagyta, tökéletesen segít belesüppedni az őszi, melankólikus hangulatba.

Fotó / Netflix