Hagyd hátra a halogatást! Íme néhány motiváló YouTube-csatorna, hogy produktívan töltsd a napjaidat

Rengeteg tanulnivalód lenne, de egyszerűen sehogy nem tudod rávenni magadat arra, hogy nekikezdj? Az itt felsorolt YouTube-csatornáknak hála, ez már csak a múlté lesz!

Sokak számára a legnagyobb videómegosztó nevének megemlítésekor leginkább videóklipek, cuki állatos kontentek és a kedvenc youtubereik napi vlogjai ugranak be. Ennél azonban sokkal többet tartogat számodra a platform!

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 5 olyan csatornát, amelyek tanulásra és produktivitásra motiválnak.

1. Ruby Granger

Egyáltalán nem véletlen a hasonlóság a Harry Potter egyik főszereplőjének nevével, hiszen Ruby YouTube karrierje Hermione Granger paródiákkal indult. A fiatal lány csatornája mára azonban átalakult, videóiban rengeteget tipped ad arra, hogy hogyan lehetsz a lehető eredményesebb, hogyan tervezd meg hatékonyan a napodat és hogyan koncentrálj akár hosszú órákon keresztül a tanulnivalódra.

2. Holly Gabrielle

Ez a csatorna kicsit más szemszögből közelíti meg a produktivitást, mint a fent említett Rubyé, de legalább annyira hasznos lehet számodra. Holly leginkább vlogok formájában dokumentálja mindennapjait az egyetemen, ezen kívül hatalmas szerepet kap videóiban a sport és az egészséges táplálkozás fontossága is.

3. Ibz Mo

Ibrahim Mohammed, vagy ismertebb nevén Ibz Mo az Oxfordi Egyetem hallgatója, aki tökéletes példa arra, hogy kellő kitartással és akaraterővel a hátrányos helyzetből érkezők is bekerülhetnek a világ legrangosabb egyetemeire. Videóiban rengeteget sztorizik egyetemi életéről, tippeket ad tanulással, produktivitással és az élet dolgaival kapcsolatban.

4. ProjectElon

Mike Elon szintén azok táborát erősíti a YouTube platformján, akik rendkívül hasznos tanácsokkal látják el azokat, akiknek egy kis motivációra van szükségük. Tanulási módszereket, hasznos telefonos appokat és egyéb tippeket hallhatsz videóiban, de csatornájának fő fókusza a hatékonyságod növelése.

5. Thomas Frank

Thomas talán a legnépszerűbb tanulással és eredményességre motiválással foglalkozó YouTuber. Számtalan javaslatot ad arra, hogyan tudsz hatékonyan bármilyen új dolgot megtanulni, hogyan vedd rá az agyadat arra, hogy hosszú ideig koncentráljon, de olyan témákban is hasznos ötleteket ad, mint hogyan találd ki, mit is kezdj az életeddel felnőttként.