Október 23-ai Sétatörténelem Bagi Ivánnal

Harmadik részéhez érkezett Bagi Iván, nagy magyar sorsfordító eseményeknek emléket állító, tiszteletteli humorral fűszerezett Sétatörténelem-sorozata. A legújabb részben az 1956-os eseményekről tudhatunk meg többet.

A népszerű humorista az augusztus 20-i ünnep után most az 1956. október 23-i, illetve az azt követő forradalmi események néhány ikonikus helyszínére látogatott el Budapesten. Kísérője ezúttal is a történész szakot végzett stand up-os, Szép Bence volt.

Október 23-án, a harmadik nemzeti ünnepünkön Bagi Iván Sétatörténelem-sorozata is a harmadik részéhez érkezett.Fotó / Origo Videa

Bagi Iván a werkfilmben elmondja, hogyan lehet az október 23-ai eseményekhez hasonló, súlyos témákkal megszólítani a fiatalokat: Fiatalosan, lazán, és csak nagyon finoman vegyítve a humort ezzel a történelmi formátummal.

A Sétatörténelem 3. epizódja olyan kérdésekre ad választ, mint:

- Igaz, hogy a forradalmárok lekvárral harcoltak a szovjet páncélosok ellen?
- Miért egy kamaszfiú szobra áll a Corvin köznél?
- És mégis, kik azok a pesti srácok?

Az Origo Bagi Ivánnal készített korábbi interjújában a humorista elárulta, hogy diákként nem jeleskedett történelemből és elmondása szerint, ha ilyen vicces kisfilmekből tanulhatott volna annak idején, talán nem bukott volna meg.