6 emberfeletti tény és szuperhősös részlet a Marvel-sorozataiból

Loki, WandaVision, Madárember és a Télapó – a Marvel univerzum valóságos sorozat dömpinggel hajtja uralma alá tévéképernyőket, megszámlálhatatlan felfedezésre váró részletet és megismerni való tényt hagyva maga után.

A franchise gigászi hódításának áldozatai a rajongók és a nézők, akik ebben a fékezhetetlen Marvel-áradatban csak kapkodják a fejüket, hogy a kedvenc csodaembereikről szóló sorozatokat teljes egészében kiélvezhessék. Éppen ezért jól jön egy ilyen kis összefoglaló, ami kicsemegézi a legfontosabb pillanatokat és háttérinfókat.

1. Először Paul Bettany azt hitte, hogy kirúgják

A Visiont játszó színész annyira nem számított arra, hogy sorozatot akarnak vele forgatni, hogy amikor karaktere meghalt a Bosszúállók-filmekben és megbeszélésre hívták, azt hitte el akarják bocsátani.

2. Amerika Kapitány szelleme örök...

Amerika KapitányFotó / AFP

A Verébember és Jégfiú múzeumi jelenetei telis-tele vannak utalásokkal az első Amerika Kapitány-filmekre, a szuperhős motorjától kezdve a személyes tárgyaiig.

3. ... ahogy a Bosszúállóké is

A Kapitány mellett az összes előző Bosszúállók-film felelevenedik a Smithsonianban, ha eléggé hegyezed a szemed.

4. Tom Hiddleston Thor szerepére pályázott annak idején

Tom HiddlestonFotó / AFP

Kenneth Branagh, az első Thor-film rendezője viszont Hiddleston sokszínűsége miatt egyből érezte, hogy Loki szerepe jobban illik hozzá. A sorozat pedig ennek a legékesebb példája.

5. Owen Wilson magától Lokitól tanult a Marvel-univerzumról

A színész a Loki-sorozat előtt nem nagyon volt képben a Marvel-filmekkel kapcsolatban, és nem is nagyon érdekelték őt. Tom Hiddleston a forgatáson magyarázta el neki a világ részleteit, olyan jól, hogy Wilson még a házába is áthívta egy privát órára.

6. A S.W.O.R.D. beltéri laborja valójában kültéri volt

WandaVisionFotó / Marvel

Túl drága lett volna a WandaVision hetedik részének egy fontos jelenetéért díszletet építeni, ezért a stáb inkább egy kórház belső udvarát fedte be, hogy elérjék a megfelelő hatást.