Mindig van jobb nálad? Az emberi képességek határtalansága

Egy olyan világban, ahol mindenki meg van győződve arról, hogy ő a legtehetségesebb a bolygónkon, jó olyan emberek történetével is találkozni, akik ténylegesen egyedi, furcsa, különleges képességekkel rendelkeznek.

Ezek az emberek bizonyítják, hogy bármilyen különleges képességgel rendelkezel, biztos lehetsz abban, hogy léteznek olyan személyek, akik túl tudnak rajtad licitálni.

1. A Jégember  

Wim Hof különleges képessége nem más, mint hogy olyan hőmérsékleteket képes elviselni, amire más emberek képtelenek lennének. A holland férfi nem is volt tisztában a képességével egészen a húszas éveinek végéig. Egyszer a hideg téli hónapokban hazafelé sétált, amikor eszébe jutott, hogy jó ötlet lenne a hideg tóban megmártózni. Ezt később többször megismételte, valószínűleg ennek köszönhetően tett szert erre a képességére.

Wim HofFotó / Twitter

2. Az emberi kamera  

Stephen Wiltshire, az emberi kamera, az egyik legegyedibb képességgel rendelkező személy a listáról. Bármilyen látóhatárt látva képes azt visszaidézni és ceruzarajzot készíteni róla. Mindezt a memóriájára hagyatkozva teszi, segítség nélkül.

Stephen WiltshireFotó / Facebook

A londoni férfi ismert művész, többen géniusznak tartják képessége miatt. A fotókkal ellentétben ő frissíteni is tudja az emlékeit, és amint észreveszi a változást, képes elmondani, hogy mi változott a múltbeli látképhez képest.

Tehetségét még gyermekkorában fedezték fel, a ceruzát és a papírt az autizmusával való megbirkózásra használta. Amikor nem kapott ceruzát és papírt, többször rohamot kapott, emiatt gyakran nehézségekbe ütközött, amikor szocializálódni akart.

3. Szuperlátás  

Concetta Antico szintén nem egy hagyományos művész. Tetrakromáciával született, aminek köszönhetően körülbelül százmillió színt képes látni, még az ultraibolya fényt is.

Concetta AnticoFotó / concettaantico.com

Érdekelnek még hasonló, különleges képességekkel rendelkező emberek? Akkor olvass tovább a Life.hu oldalán!