Időszámításunk előtt, avagy mit csináltunk a mobilok előtt?

Az internet elsöprő és mindenható ereje előtt is volt élet, amikor is a hétköznapi élet és szokások nagyban eltértek a maitól. Valószínű ma már elképzelhetetlen lenne, hogy ne az Insta végigpörgetésével kezdjük a napot. Esetleg ne tudjuk bármelyik pillanatban megnézni a heti időjárást. Te melyik szokásodról tudnál lemondani egy okostelefon-mentes élet oltárán?

Több szabad óra, jelentősen kevesebb információmennyiség, az állapot, hogy nem csak a telefonunk kameráján keresztül látjuk a szép tájakat - sok más dolog között minden bizonnyal ezekkel is járna az okostelefonok és egyéb kütyük mágikus eltűnése az életünkből. Olvass tovább, ha érdekel mi minden volt más az állandóan online lét előtt!

Semmi Insta-fotózás

Egy-két évtizeddel ezelőtt még senki nem sejtette, hogy egyszer a nyaralásokon majd nem az élmény-faktor miatt keresünk fel bizonyos nevezetességeket, hanem, hogy tökéletes Insta-fotókat készíthessünk előttük.

Egy-két évtizeddel ezelőtt még senki nem sejtette, hogy egyszer a nyaralásokon majd nem az élmény-faktor lesz a fontos.Fotó / 123RF

Filmezés szigorúan a tévén

Emlékszel az időkre, amikor még a Netflix ajánlatai helyett a műsorújságban kerestünk valami nézhetőt estére? Ha pedig véletlen talált az ember valami kedvérevalót, tuti, hogy vagy hat reklámot kellett végig ülnie a film végéig. Ott bezzeg nem lehetett pár másodperc után tovább nyomni a kéretlen reklámokat!

Amikor még nem számítottak a lájkok

...sem a követők száma. Mára sajnos létező jelenség, hogy sokan az önbizalmukat a közösségi médián szerzett népszerűségükre alapozzák, így mikor a lájkok száma nem üti meg az elvártat, az ember az egész létezését megkérdőjelezi.

Spotify helyett Music Channel

Mi lenne velünk most, ha a Spotify előfizetésünk helyett valamilyen zenecsatorna kínálatára kellene hagyatkoznunk? Néhány #musicaddict számára az élet egy teljesen új szakasza venné kezdetét. Arról nem is beszélve, hogy milyen idegörlő volt, hogy pont fel tud venni a kedvenc videoklipedet a tévéből!

Ismerkedés - személyesen?

Aki 2021-ben szingli, annak mondanunk sem kell, hogy mi a legnagyobb színtér jelenleg az ismerkedésre: bulik és közös ismerősök helyett ma már Tinderen, Badoo-n, Bumble-n vagy Instagramon keressük életünk párját. El tudod képzelni, hogy kínos Tinder-randi helyett a buszon szólít le valaki, hogy elkérje a (nem okos) telefonszámod? Ha pedig nem volt mersze valakinek megtenni a nagy lépést, nem tudta másnap beírni valami nagy Facebook-csoportba, hogy "Keresem azt a kockás kendős lányt, aki tegnap a villamoson rámmosolygott."

Manapság az ismerkedés ritkán történik személyesen.Fotó / 123RF

Idő, mint a tenger

Fogadjunk, hogy te is néztél már kissé kikerekedett szemekkel a napi képernyőidődre, vagy ígérted meg magadnak, hogy kevesebbet telefonozol a jövőben, de azért csak-csak rápillantottál húszpercenként? El tudod képzelni, mennyivel több időnk volt, na meg lenne, ha ezek a kütyük eltűnnének a Föld színéről? Te mivel töltenéd a tengernyi felszabadult órát?

Ha érdekel, mi mindennel járt a vezetékes telefonok korában fiatalnak lenni, akkor kattints a Ripost cikkére!